Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 29.10.2017 18:16:11

Federerju osmič domači turnir v Baslu

Švicarski teniški as Roger Federer je še osmič v karieri osvojil domači turnir v Baslu. Prvi nosilec je v svojem 13. finalu s 6:7 (5,), 6:4 in 6:3 premagal četrtega nosilca, Argentinca Juana Martina Del Potra, ki je bil na tem turnirju najboljši leta 2012 in 2013, ko je v finalu ugnal prav Švicarja.

Za Federerja, ki ima še vedno možnosti, da ob koncu sezone spet postane številka ena svetovnega tenisa, je to 95. turnirska zmaga v karieri, z njo se je otresel Ivan Lendla, s katerim sta si po številu turnirskih zmag do zdaj delila drugo mesto (pred njim je s 109 zmagami le še Američan Jimmy Connors) in sedma letošnja.

Po odprtem prvenstvu ZDA, kjer je Del Potro Švicarja izločil v četrtfinalu, je za Federerja to druga zaporedna zmaga na Argentincem, 14. oktobra ga je premagal tudi v finalu turnirja v Šanghaju. Skupno je v medsebojnih dvobojih izid 17:6 v korist Švicarja.


"Pozna se, da sem že nekoliko utrujen. Za mano je izredno uspešen mesec, v katerem sem na vsakem turnirju prišel do konca. Pravega časa za počitek nisem imel, toda dosežki mi dajejo motivacijo za delo. Proti Rogerju lahko le stoodstoten upaš na uspeh," je po porazu dejal Del Potro, ki je imel nekaj priložnosti, da bi dvoboj obrnil v drugo smer, a Federer je tudi v finalu 1.837 milijona vrednega turnirja, zmagovalec jih je osvojil 395.850, poleg tega pa še 500 točk za lestvico ATP, pokazal svojo psihično moč in bil najboljši, ko je bilo to najbolj potrebno.

* Izid, finale:
Roger Federer (Švi/1) - Juan Martin Del Potro (Arg/4) 6:7 (5), 6:4, 6:3

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike