hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.10.2017 16:40:40

Slovenski tenis dobiva NOVO VELIKO ZVEZDNICO: Odlična Kaja Juvan tik pod vrhom mladinskega mastersa

bm
Mlada, 16-letna slovenska teniška igralka Kaja Juvan je obstala tik pod vrhom mladinskega mastersa v kitajskem Chengduju. V finalu je s 4:6 in 3:6 izgubila proti Ukrajinki Marti Kostjuk.

Obe tekmovalki sta se na turnirju najboljših mladih igralcev na svetu pomerili še v skupinskem delu, kjer je prav tako zmago slavila Kosjukova, a sta dan pozneje obe zmagali v polfinalu ter se še enkrat srečali v finalu. Juvanova je v polfinalu premagala prvo igralko na ITF lestvici Američanko Whitney Osuigwe (7:5, 6:1), Kostjukova pa Argentinko Lourdes Carle (6:3, 7:5).

Finale je bolje začela članica teniškega kluba Sport plus iz Ljubljane, ki je povedla s 4:1. To Ukrajinke ni zmedlo, v nadaljevanju je dvakrat vzela servis tekmici in dobila prvi niz, nato pa izkoristila psihološko prednost ter se veselile zmage.



Juvanova je izgubljeno priložnost obžalovala, a jo je spomin na ugodno teniško letino razvedril: "Danes se žal ni izšlo po mojih načrtih, zato sem razočarana. Če pogledam napredek, ki sem ga naredila v zadnjih treh mesecih, ko več igram na trdi podlagi, in rezultate na zadnjih treh turnirjih, pa moram biti zadovoljna. Danes sem imela svojo priložnost, a je nisem izkoristila. Verjamem, da bova z Marto odigrali še veliko srečanj in se ji bom lahko oddolžila za današnji poraz."

V zadnjem letu je Juvanova postala zmagovalka neuradnega svetovnega prvenstva za mlajše kategorije na turnirju Orange Bowl, v Wimbedonu je skupaj z Olgo Danilović postala zmagovalka v konkurenci dvojic, kmalu zatem je postala uradna evropska prvakinja (v finalu je premagala prav Kostjukovo) in na zadnjem dejanju sezone igrala finale mladinskega masters turnirja na Kitajskem. Novembra bo praznovala 17. rojstni dan, trenutno pa je na članski lestvici WTA na 541. mestu, pri čemer je letos igrala le na osmih članskih turnirjih.

Značke: tenis, slovenija

Članki iz rubrike