stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 20.10.2017 20:54:42

Muguruza igralka leta po izboru WTA

Reuters
Najboljša teniška igralka leta 2017 po izboru združenja igralk WTA je Španka Garbine Muguruza. Med dvojicami sta nagrado za najboljši prejeli Švicarka Martina Hingis in Tajvanka Chan Yung-Jan.

Kot je sporočila WTA, je nagrado - z glasovanjem zmagovalko izberejo novinarji - dobila Muguruza za prvo mesto na lestvici WTA, kamor je prišla po odprtem prvenstvu ZDA. Postala je 24. igralka, ki je v zgodovini lestvice prišla na njen vrh, in šele druga Španka po Arantxi Sanchez-Vicario leta 1995.

V Wimbledonu je drugič v karieri dobila turnir za grand slam, ob tem pa je poskrbela za zanimiv dosežek, saj je kot edina doslej v finalih največjih turnirjev premagala sestri Williams (lani v Roland Garrosu Sereno, letos v Wimbledonu pa Venus). Vsaj v polfinalu pa je bila še na turnirjih v Brisbanu, Rimu, Birminghamu, Stanfordu in Tokiu. K izboru za igralko leta pa je pomagala tudi uvrstitev na zaključni turnir sezone v Singapurju, kamor se je uvrstila kot prva.


Dvojica Hingis/Yung-Jan si je priznanje zaslužila predvsem za devet turnirskih zmag (Indian Wells, Madrid, Rim, Mallorca, Eastbourne, Cincinnati, US Open, Wuhan in Peking).

Nagrado za novinko leta je dobila Američanka Catherine Bellis, ki se je prvič prebila med najboljših 100 na lestvici, povratnica leta je njena rojakinja Sloane Stephens po uspešni vrnitvi po poškodbi, igralka, ki je letos najbolj napredovala, pa je Latvijka Jelena Ostapenko.

Posebno nagrado Jerry Diamond, podeljujejo jo za dosežke, ki niso povsem neposredno povezani s tenisom, pa je pripadla Nemki Angelique Kerber za prispevek pri promociji ženskega tenisa, odnos do medijev in navijačev ter za delovanje na dobrodelnem področju.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike