Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 20.10.2017 12:59:07

Lahko Konstruktor užene tudi Calcit?

Kamničane danes čaka veliki derbi.
Stane Kadunc
Jutri popoldne bo zelo vroče pod Veliko planino, v Kamniku, kamor prihajajo Mariborčani, ki so silovito krenili v prvenstvo.

Trener Konstruktorja Bojan Pihlar ima zdaj v ekipi tri izredno močna orožja, Timija Jurančiča, Mateja Lepeja in Aleša Blaža. Toda tudi trener Franc Spruk, ki vodi prvake Calcit, ima v svoji vrsti močna orožja. Res so Kamničani trenutno v zelo pomlajeni postavi, toda še vedno sposobni vrhunskih rezultatov. Morda so igralci Konstruktorja trenutno v malce boljši formi, toda take derbije odloča tudi trenutni navdih, dnevna forma in primerna motivacija. Svoje dodajo tudi gledalci, ki jih tokrat ne bo manjkalo.

Tudi preostala srečanja v moški A ligi bodo zelo zanimiva, saj praktično nikjer ni izrazitega favorita. V Hrastniku bodo gostovali Postojnčani, ki so po sosedskem derbiju dobili dodatno energijo. Tudi v Tržiču bo tekma na visokem nivoju, saj se Goričani vzpenjajo v svoji formi. Težka preizkušnja čaka Franca Kirbiša in soigralce na gostovanju na Jesenicah. Zadnja tekma pa bo v Cerknici, kjer bo domači Brest poizkušal priti do prve zmage proti močnim Litijanom.

Tudi v ženski elitni ligi bo niz zelo zanimivih tekem. V Kamniku domače igralke gostijo prvakinje, igralke Celja. V prejšnjem krogu so se Kamničanke izkazale z izvrstnim ekipnim rezultatom, toda tudi Celjanke počasi vendarle dvigujejo svojo formo, čeprav še vedno niso v popolni postavi. V Tržiču je tokrat domači Ljubelj velik favorit proti igralkam Impola. Zato pa bo veliko borbe za točke na preostalih treh srečanjih. V Cerknici gostuje Triglav, ki se nahaja v vrhunski izvedbi. Toda tudi domači Brest, ki je sicer oslabljen, se dviguje, še dodaten motiv pa so dobile Cerkničanke po zmagi na sosedskem obračunu v Postojni. Tudi v Litiji se obeta lepa tekma. Tako domača Litija kot tudi Proteus bosta na tej tekmi iskala točki, ki sta ju malce nespretno izgubila v zadnjih metih, ene v Slovenski Bistrici, druge pa doma proti Brestu.

Predvsem pa bo tokrat zelo pomembna tekma za Ankarančanke v Mariboru proti Miklavžu. Adria je trenutno zadnja brez točk, medtem ko ima domači Miklavž le eno zmago. Če bodo Ankarančanke izgubile, bodo še v večjih težavah, pa tudi zaostanek se bo zelo povečal. S tem se bodo že začele težave v boju za obstanek. Za domači Miklavž pa točki pomenita mirnejše nadaljevanje prvenstva.

Pari 5. kroga v 1. A ligah, jutri
Moški
Enemon – Proteus (17.00)
Ljubelj – Gorica (17.00)
Calcit – Konstruktor (17.00)
Sij-Acroni – Konjice (17.00)
Brest – Litija (17.30)
Ženske
Ljubelj – Impol (13.00)
Kamnik – Celje (13.00)
Brest – Triglav (14.00)
Litija – Proteus (15.00)
Miklavž – Adria (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike