mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 15.09.2017 22:21:28

V Lillu in Bruslju po prvem dnevu neodločeno

Najboljše štiri ekipe letošnje izvedbe Davisovega pokala so začele polfinalne dvoboje v svetovni skupini. Po prvem dnevu je na obeh prizoriščih neodločeno, v Lillu je izid 1:1 med Francijo in Srbijo, v Bruslju pa med Belgijo in Avstralijo.

V Lillu nastopata reprezentanci, ki bi lahko na igrišče postavili še po eno ekipo, sestavljeno iz najboljših, ki jih na polfinalnem obračunu ni. Srbi pogrešajo svoje tri najboljše može, Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića in Viktorja Troickega; Francozi pa v postavi nimajo Richarda Gasqueta, Gilesa Simona in Gaela Monfilsa.

Od tistih, ki v Lillu nastopajo, pa je najprej za vodstvo gostov poskrbel Dušan Lajović. V prvem dvoboju posameznikov je po izenačenem obračunu in štirih nizih ugnal Lucasa Pouilleja s 6:1, 3:6, 7:6 (7), 7:6 (5). Srbski igralec, sicer šele 80. na lestvici ATP, je izkoristil tudi nezbranost tekmeca, ki si je privoščil 70 neizsiljenih napak.


V drugem dvoboju je bil izid pričakovan. Jo-Wilfried Tsonga ni imel večjih težav s srbskim mladeničem Laslom Djerejem, zmagal je v treh nizih s 7:6 (2), 6:3, 6:3.

Belgija je na domačem terenu v Bruslju do vodstva prišla po uspehu Davida Goffina, ki je Johna Millmana, novinca v tem tekmovanju, premagal s 6:7 (4), 6:4, 6:3, 7:5.

Precej bolj izenačen pa je bil drugi belgijsko-avstralski dvoboj. Na avstralski strani je bil Nick Kyrgios, na domači pa Steve Darcis. Odločitev je padla šele po petih nizih. Prvi niz je dobil Kyrgios s 6:3, naslednja dva Darcis s 6:3, 7:6 (5), četrtega nato povsem gladko spet Avstralec s 6:1, odločilnega petega pa Kyrgios s 6:2, tako da se je po dveh urah in pol veselil pomembne zmage in točke za svojo ekipo, ki letos naskakuje 29. zmago v tem tekmovanju, prvo po letu 2003.

Značke: tenis, pokal

Članki iz rubrike