Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.09.2017 22:09:02

Konstruktor, Ljubelj in Gorica v lov za Calcitom

Matej Lepej (poleg Mahkovica) je bil glavna zvezda prestopnega roka in prihaja iz Bresta v Konstruktor.
Stane Kadunc
Začenja se nova sezona kegljanja v vseh kegljaških državnih ligah (razen v 2. ligah za ženske).

Izredno pester prestopni rok je poskrbel, da bomo imeli zelo razburljivo in izenačeno tekmovanje v moški elitni ligi, medtem ko bo ženska A liga verjetno na enakem nivoju kot v zadnji sezoni. Aktualni prvaki, Calcit iz Kamnika je izgubil odličnega igralca, sicer izvrstnega Klemena Mahkovica. Toda v Kamniku niso nad tem prav nič zaskrbljeni. Še več, so prepričani, da bodo lahko to izgubo lahko zanesljivo nadomestijo s svojimi mladimi igralci. Načrt ekipe izpod Velike Planine je seveda obramba naslova in v to sploh ne dvomijo, čeprav se zavedajo, da bodo tekmeci napadali z vsemi orožji. Res pa bo prvenstvo zelo zanimivo, saj se je konkurenca okrepila in ima v načrtu, da z vrha sklati Kamničane.

Nekdanji serijski prvak, Konstruktor iz Maribora, je Brestu speljal reprezentanta Mateja Lepeja, ki je seveda dodana vrednost za četo Bojana Pihlarja, čeprav jih je zapustil Robert Ribič, sicer standardni član v zadnji sezoni. Lanski podprvaki, igralci Ljubelja, so sicer ostali v več ali manj nespremenjeni postavi, toda imajo pomembno okrepitev na klopi. To je reprezentančni trener Robert Blaha. S tem so Gorenjci tudi napovedali, da si želijo priti na sam vrh slovenskega kegljanja. Zelo dobro so poslovali tudi v našem četrtem predstavniku, ki nas bo sploh prvič predstavljal na mednarodnih tekmovanjih, Gorici. Sicer je klub zapustil Mark Mojmir Bortek, ki se vrača v Hrastnik. So pa zato dobili dve zelo pomembni okrepitvi, izvrstnega Klemna Mahkovica, sicer najboljšega igralca v zadnji sezoni, ter tudi najboljšega igralca 1. B lige, veterana in nekdanjega kapetana reprezentance Darka Bizjaka. Na krilih novih moči si na vrh lestvice želijo tudi Goričani.

Velika dilema pa so verjetno novinci v ligi, Sij Acroni iz Jesenic. Gre za mlado, toda zelo homogeno ekipo, ki je sposobna napraviti dobre rezultate, čeprav nimajo pretiranih izkušenj, razen Igorja Čosiča. Toda če bodo ponovili ekipne rezultate iz zadnje sezone, bi lahko bili zelo konkurenčni in se tako lahko vmešali tudi v boj za mesta, ki vodijo v Evropo. V ta boj pa želijo poseči tudi igralci obeh zasavskih ekip, Litije in Enemona, ki so bodo udarili med seboj že v uvodu in to v Hrastniku, kar bo seveda tudi derbi uvodnega kroga.

Preostalim trem ekipam, Proteusu, Brestu in Konjicam, ostane boj za prvoligaško preživetje. Kar seveda ne pomeni, da niso sposobni pripraviti tudi kakšnega presenečenja. Predvsem s strani Štajercev, kjer bo še vedno v prvi vlogi velika legenda Franc Kirbiš. Toda tudi oboji Notranjci imajo svoje načrte. Še zdaleč pa jih ne smemo odpisovati.

V ženski elitni ligi so Celjanke kljub nekaterim težavam še vedno velike favoritinje. Praktično ni sprememb v ekipah, saj tu prestopni rok ni prinesel kakšnih večjih odmevnejših prestopov. Omenimo lahko, da so Kranjčanke v svoje vrste zvabile nekdanjo mlado reprezentantko Taro Hočevar, ki se tako vrača na tekmovalne steze. Kot smo omenili so Celjanke nesporne favoritinje. Za drugo mesto se obeta boj med Triglavom, Brestom, Ljubeljem in Kamnikom. Preostale ekipe, vključno z novinkami v ligi Litijo, se bodo verjetno spopadle v boju za obstanek v ligi. Sicer so v tej ligi kar velike razlike v kakovosti, vendar bomo lahko v vsakem krogu videli tudi kakšno izredno zanimivo in tudi kvalitetno tekmo.

V prvem krogu bo predvsem zanimivo na zasavskem derbiju v Hrastniku. Zanimivo srečanje pa se obeta tudi v Kamniku, kjer bodo imeli svoje krstno gostovanje po dobrem desetletju Jeseničani. V ženski ligi pa bo zelo zanimivo v Tržiču, kjer gostujejo igralke Bresta.

Zanimiva prvenstva pa se obetajo tudi v nižjih ligah. Predvsem v obeh B ligah, kjer imamo kar nekaj odličnih ekip, ki si želijo napredovanja med elito. V moški ligi so to Radenska, Pivka, novinci v ligi Ograjca iz Ljubljane in še kdo bi se našel. Pri ženskah so favoritinje okrepljene Pivčanke, Belokranjke, Izolčanke in Trebanjke.

Pari prvega kroga v 1. A ligah

Moški

Konstruktor - Proteus (16.00)

Gorica – Konjice (17.00)

Enemon – Litija (17.00)

Ljubelj – Brest (17.00)

Calcit - Sij-Acroni (17.00)

Ženske

Impol – Adria (13.00)

Ljubelj - Brest (13.00)

Kamnik - Miklavž (14.00)

Celje - Proteus (14.30)

Litija - Triglav (15.00)

Članki iz rubrike