Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.08.2017 00:01:17

Ukrajinec Stahovski po preobratu do portoroškega naslova

Ukrajinec Sergij Stahovski je zmagovalec turnirja serije challenger Zavarovalnica Sava v Portorožu. V finalu največjega turnirja v Sloveniji je premagal mladega italijanskega upa Mattea Berrettinija v treh nizih 6:7 (4), 7:6 (6), 6:3.

S tretjo zmago v treh nizih v treh dneh v Portorožu se bo Stahovski v ponedeljek s 115. mesta prebil med najboljših 100 igralcev na svetu, iz Slovenije pa odhaja tudi 6000 evrov bogatejši.

Enaindvajsetletni Berrettini je pred polnimi tribunami portoroškega teniškega stadiona sicer prevzel pobudo in na krilih močnega servisa in "forehanda" povedal s kar 5:1 v prvem nizu. V nadaljevanju pa se mu je na servisu zatresla roka. Stahovski je povedel 6:5, a Italijan je izsilil podaljšano igro, v kateri je bil vseskozi v prednosti.


Drugi niz je potekal po podobnem scenariju, saj sta tekmeca dobivala igre v valovih. Visokorasli Italijan je tako najprej povedel s 3:0, nato pa tretjemu nosilcu turnirja prepustil naslednje štiri igre. Razmerje se je v izteku niza poravnalo in igralca sta znova bila prisiljena odigrati podaljšano igro, v kateri pa je bil tokrat boljši in mirnejši Stahovski.

V tretjem nizu pa je 31-letni Ukrajinec, ki je bil leta 2010 že celo na robu najboljših 30 igralcev na svetu, unovčil naziv favorita ter rutinirano odpravil manj izkušenega in vidno bolj živčnega tekmeca.

Berrettini, ki bo v ponedeljek s 140. mestom na ATP lestvici izboljšal svojo najvišjo uvrstitev (doslej 162. mesto), je za nastop v finalu turnirja z nagradnim skladom 43.000 evrov prejel 3650 evrov.

Značke: tenis, turnir, finale

Članki iz rubrike