Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

MaticKolenc_IndiraEkic Svet24.si

Po koncu šova našla ljubezen!

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

alenka tetickovic Njena.si

Bolezen: Alenka Tetičkovič se počasi pobira

branko duric duro Njena.si

Kaj je počel Đuro z energično svetlolasko?

ue
ue

Srbi besnijo: To je kraja, naša lepotica bi morala dobiti kolajno! "Krivica," pravi ona! (foto + video)

Reuters

V petek zvečer je na svetovnem prvenstvu v atletiki v Londonu potekal tudi finale skoka v daljavo za dekleta.

Četrtič v karieri je do naslova prišla Američanka Brittney Reese, ki je skočila 702 centimetra, finale pa je postregel z zelo razburljivo predstavo. Reesova je samo za dva centimetra preskočila drugouvrščeno Rusinjo Darjo Klišino, do tretjega mesta pa je prav z zadnjim skokom, dolgim 697 centimetrov, prišla Američanka Tianna Bartoletta.

Slednja je samo za centimeter prehitela Srbkinjo Ivano Španović, ki je tako ostala brez tretje zaporedne bronaste medalje. Prav v zadnji seriji pa se je zdelo, da je evropski prvakinji Španovićevi, ki je znana tudi zaradi svojega atraktivnega videza, uspelo doseči najdaljši skok tekme. Toda merilne naprave so pokazale drugače, izkazalo pa se je, da jo je za še daljšo daljavo prikrajšala štartna številka.

Tista na hrbtni strani dresa se ji je namreč v spodnjem delu odtrgala in pri doskoku podrsala po mivki, tako da je ostal odtis. In ta je bil krajši kot bi bil sicer njen skok. Smola za srbsko lepotico, ki je tako zelo verjetno ostala brez zlatega odličja. To je močno razjezilo celotno Srbijo, vključno s Španovićevo, vsi skupaj so prepričani, da bi morali izmeriti daljavo tam, kjer je doskočila s telesom in ne s številko na dresu. "Krivica. Iz Srbije. Vem, da bo zlato moje. Enkrat,je zapisala Španovićeva.