franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

tu
tu
0 21.06.2017 16:39:38

Boris Becker zapravil ves denar in pristal na sodišču, sodnica pa brez usmiljenja

Reuters
Legendarni teniški igralec in zdaj že nekdanji trener Novaka Đokovića je po zaključku kariere hitro porabil ves prislužen denar, življenje na veliki nogi pa je od njega terjalo zadolževanje.

Privatna banka Arbuthnot Latham & Co. se je zaradi dolga iz leta 2015 obrnila na sodišče in zahtevala bankrot 49-letnega trikratnega zmagovalca Wimbledona, ki v zadnjih letih tudi živi v Londonu. Sodnica Christine Derrett je tako tudi odločila, potolkla s kladivom in izrekla - bankrot.

Boris Becker je zaposlen kot strokovni komentator na televizijski mreži Eurosport, sodnica pa je izpostavila, da ne verjame, da bo lahko z zaslužkom od dela na televiziji vrnil dolg, ki mu že nekaj časa kot Damoklejev meč visi nad glavo.

Ker je Becker vzel kredit v britanski banki, mu bodo odvzeli vse imetje v tej držvi, ne pa tudi v tujini. Poročilo s sojenja ne navaja, kaj vse pravzaprav ima v lasti v Veliki Britaniji, za zdaj ni znano niti to, če mu v primeru, da imetje ne bo zadoščalo za poplačilo dolga, preti zaporna kazen.

becker mallorca
Beckerjevo posestvo na Mallorci


Nemčevi odvetniki so ga že pred časom želeli rešiti vseh finančnih tegob s hipoteko na približno 6 milijonov evrov vrednem luksuznem posestvu na Mallorci, vendar bi španska banka potrebovala en mesec, da bi uredila vse dokumente, britanska sodnica pa ni želela odložiti svoje odločitve.

Da je bila gospa Derrett hladnokrvno in neusmiljeno stroga do Beckerja, so potožili njegovi zagovorniki, češ da bo odločitev sodišča negativno vplivala na njegov ugled. Sodnica se ni pustila zmesti in je le pripomnila, da ji je sicer žal, vendar bi moral obtoženi o teh stvareh že prej razmišljati.

"Seveda vem, kdo je Boris Becker. Spomnim se, da sem ga gledala, ko je v Wimbledonu igral na glavnem igrišču. No, zdaj imam občutek, da gre predvsem za človeka, ki glavo ves čas tišči v pesek. Žal mi je, vendar moram se tako odločiti, ker nimam druge možnosti. Njegova obramba me ni prepričala, predvsem pa mi ni dala nikakršne garancije, da bo lahko uspešno vrnil dolg," je še dejala sodnica Derrettova in zavrnila prošnjo po 28-dnevnem odlogu oziroma še eni priložnosti.

Boris Becker, ki je v času svoje igralske kariere (med letoma 1984 in 1999) osvojil šest turnirjev za grand slam (trikrat Wimbledon, dvakrat OP Avstralije in enkrat OP ZDA), januarja leta 1991 pa je bil tudi prvi igralec na svetu, je z nagradami zaslužil približno 18 milijonov evrov, sicer pa je (tudi z drugimi prihodki) svoj bančni račun "obtežil" z več kot 30 milijoni evrov. In očitno s svojim življenjskim slogom vse zapravil.

Poleg posestva na Mallorci ima v lasti tudi hišo v Wimbledonu, vredno 8 milijonov evrov.

becker wimbledon
Beckerjeva hiša v Wimbledonu

Značke: boris-becker, bankrot

Članki iz rubrike