Mobilna verzija
STA
STA

Azarenka pripravljena na novo poglavje kariere

vszi

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa in zmagovalka dveh turnirjev za grand slam Viktorija Azarenka se bo ta teden vrnila k tenisu po letu dni premora. Ob tem je beloruska igralka dejala, da je pripravljena na novo poglavje v športni karieri.

Sedemindvajsetletnica ni igrala vse od lanskega odprtega prvenstva Francije, saj si je vzela daljši premor, v katerem je rodila prvorojenca Lea.

"Resda se je moje življenje obrnilo za 180 stopinj, a to še ne pomeni, da sem izgubila tekmovalni duh. Zdaj se bo tu začelo novo poglavje moje tekmovalne kariere," je dejala Azarenka novinarjem na Mallorci.

Azarenka, zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije 2012 in 2013, je rodila decembra lani. Njena odsotnost s toura pomeni, da ta čas nima rankinga, zato je potrebovala posebno povabilo prirediteljev, da bo lahko nastopila na turnirju na Mallorci, ki se bo začel danes.

V prvem krogu turnirja na travi, ki ji bo služil kot priprava na Wimbledon, se bo Azarenka pomerila z Japonko Riso Ozaki. Turnir na Mallorci bo edini pripravljalni turnir za Azarenko pred nastopom v Wimbledonu; odprto prvenstvo Anglije se bo začelo 3. julija.

Značke: tenis , wta , zanimivosti