profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 06.04.2017 14:22:14

TZS z novim predsednikom in visokimi cilji v olimpijsko obdobje do Tokia 2020

Triatlonska zveza Slovenije na čelu z novim predsednikom Mitjo Tašlerjem je v prostorih Olimpijskega komiteja Slovenije danes predstavila potek sezone 2017. Najizkušenejša Slovenka, olimpijka Mateja Šimic, si je za glavni cilj izbrala evropsko prvenstvo v Kitzbühlu, mlad in obetaven rod v ozadju pa v poolimpijski sezoni cilja visoko.

Tašler je predsednik TZS od 9. marca, pred tem je bil član upravnega odbora. Danes ga čaka tudi prvo zasedanje upravnega odbora.
V svojem uvodnem nagovoru je v prostorih OKS dejal: "Pred nami je novo obdobje, moči bodo usmerjene v tekmovalce. Iz triatlona bomo skušali narediti dobro znamko. Naša naloga je narediti dobre pogoje za tekmovalce, mlajšim omogočiti širšo slika športa."

Zatem je predal besedo športnikom, predstavitve sezone TZS so se udeležili Šimičeva, Domen Dornik, Matija Meden, Matevž Planko in paratriatlonec Alen Kobilica.

Šimičeva se je po zadnjih OI v Riu de Janeiru odločila, da se v boj za točke za nove OI ne bo več potegovala, s tem pa tudi, da je ne bo na tekmah najvišje ravni, svetovne serije. Če ob podelitvi nagrad najboljšim triatloncem ob koncu leta 2016 še ni jasno povedala, na kakšni ravni bo tekmovala, ima cilje zdaj bolj jasno izoblikovane.


"Letošnja sezona je malo drugačna. Sem zelo neobremenjena. Za mano je osem let pehanja za točkami. Cilj je, da v tej sezoni uživam v triatlonu. Sem dobra, kar sem opazila na duatlonu v Italiji. Želim si predvsem uživati. V prvem delu sezone je cilj EP, tam še nisem naredila dobrega rezultata," so cilji Šimičeve.

Po njeni poti zbiranja olimpijskih točk bo šel Dornik, ki je glavni kandidat Slovenije za nastop na OI 2020 v Tokiu. Na svoji prvi tekmi svetovne serije v Abu Dabiju v začetku leta je zaradi tehnične težave odstopil, a ga veseli, da je bil v stiku z najboljšimi. "Videl sem, da sem zraven najboljših. Nastopiti moram na čim več svetovnih pokalih, da pridem na lestvici okrog 120. mesta, s tem se bom drugo leto lahko nemoteno prijavljal na tekme in lovil točke za OI," je razložil Dornik.

Matevž Planko je eden najbolj obetavnih slovenskih triatloncev zadnjih let, v zadnjem letu med mladinci ima prav tako jasne cilje: "Sezono sem začel z veliko pripravami, naredili smo jih dobro, testi so pokazali napredek. Tekmovalno začnem z duatloni, v prvem delu bom vse usklajeval z maturo. Prvi vrh bo EP v Kitzbühlu, ki mi leži." Za konec sezone bo skušal na SP v Rotterdamu izenačiti ali pa izboljšati sedmo mesto iz lanskega leta.

Kobilica bo sezono začel maja na Japonskem, cilja sta še EP in SP. "Cilj je biti v vrhu. Zaenkrat mi kar uspeva, smo med tremi, štirimi," pravi Kobilica.

Značke: triatlon, slovenija

Članki iz rubrike