Mobilna verzija
tu
tu

Tekmice v kvalifikacijah Melbourna dobile tudi ženske

fb

Na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu so opravili še žreb kvalifikacij za dekleta. Glavni turnir bodo napadale tri slovenske tenisačice - Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek in Tadeja Majerič, ki imajo vsaj v prvem krogu relativni ugoden žreb.

V odsotnosti Polone Hercog, ki bo uvodne nastope sezone izpustila zaradi zdravstvenih težav, je prvi slovenski lopar 25-letna Dalila Jakupovič, 153. na lestvici WTA. Prva ovira na poti do njenega prvega nastopa na glavnem turnirju za grand slam bo 22-letna Tunizijka Ons Jabeur (174.).

Svoj krstni nastop na članskem turnirju za grand slam bo doživela 19-letna Tamara Zidanšek, trenutno 160. igralka sveta. Njena prva tekmica bo 22-letna Japonka Eri Hozumi (217.), tretja Slovenka po uvrstitvi na računalniški razpredelnici pa je tudi najizkušenejša, 26-letna Tadeja Majerič (207.). V prvem krogu se bo pomerila z 21-letno domačinko Ellen Perez (634.).

Moški so kvalifikacije začeli danes - Blaž Kavčič je bil uspešen v prvem krogu, Grega Žemlja je izpadel, dekleta pa bodo štartala v četrtek.

Značke: hercog , tenis , grand-slam