900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 10.01.2017 15:45:02

Jelena Dokić se vrača na Australian Open

vszi
Nekdanja četrta igralka sveta svetu i bivša reprezentantka Srbije in Avstralije se na teniško sceno vrača na bližnjem Australian opnu, kjer bo delala kot komentatorka.

Dokićeva se je od aktivne igralske kariere poslovila leta 2014 in od takrat vodila bitko s težko boleznijo.

"Po koncu kariere sem imela nekaj tihih let, a zdaj se spet vračam k tenisu. Zaradi bolezni sem bila nekaj časa odsotna. V zadnjih 18 mesecih sem reševala težave s ščitnico. Stanje se je zdaj izboljšalo in dobila sem zeleno luč, a posledice se še vedno poznajo," je povedala Dokićeva.

Dokićeva se je zaradi bolezni preselila v Melbourne, kjer se bo ukvarjala s trenersko kariero, na bližnjem Australian opnu pa bo delala tudi kot komentatorka.

"To je bitka, ki resnično vpliva na zdravje, metabolizem in telesno težo. V Melbournu sem bom skušala vrniti k tenisu. To igro imam zelo rada in želim se ukvarjati z nečem, kar je v zvezi s tenisom. Zaradi novega turnirja sem zelo vznemirjena, saj še nikoli doslej nisem komentirala tako velikega turnirja. To je nekaj, kar imam res rada in v kar imam odličen vpogled. Vem, kako je igrati pred 15.000 ljudmi in kaj čaka igralce," je Jelena Dokić povedala za avstralske medije.

Jelena je sicer rojena 1983 v Osijeku. Kot mladinka je osvojila US Open, v članski konkurenci pa osvojila 6 turnirjev WTA. Najvišji ranking je dosegla leta 2002, ko je bila četrta tenisačica sveta. Z Avstralijo je osvojila tudi Hopmanov pokal. V karieri je zaslužila okrog 4,5 milijona dolarjev.

Članki iz rubrike