zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 28.06.2016 17:23:04

Ekspresno slovo Bedeneta

Serena Williams suvereno, slovo slovenskega Angleža Bedeneta.

Branilka naslova Serena Williams je uspešno prestala uvod na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu. Američanka je po 73 minutah v dveh nizih s 6:2 in 6:4 premagala 27-letno Švicarko Amro Sadiković, ki se je na glavni turnir prebila preko kvalifikacij.

A zmaga je bil le prvi korak vodilne igralke na svetu, ki si želi nov naslov na angleški sveti travi, kar bi bil že njen 22. osvojeni turnir za grand slam, s tem pa bi se poravnala z Nemko Steffi Graf. Štiriintridesetletna Williamsova, ki ima v svoji vitrinah že šest pokalov iz Wimbledona, je obenem dosegla svojo 80. posamično zmago na tem turnirju. "Tekmeca nikoli ne smeš podcenjevati. Danes je za mano trd, dober dvoboj. Takšen, kot sem mislila, da bo. Od vsake tekmice pričakujem najboljšo igro. Zase lahko le rečem, da sem zelo vesela, da sem spet tukaj," je po zmagi nad 140. igralko sveta povedala Američanka.


Zmagovalni niz nadaljuje tudi Slovakinja Dominika Cibulkova, nazadnje uspešna v Eastbournu, ki je v uvodu Wimbledona izločila Hrvatico Mirjano Lučić-Baroni s 7:5 in 6:3.

V moški konkurenci je sedmi nosilec Francoz Richard Gasquet premagal Slovenca z angleškim potnim listom Aljaža Bedeneta, ki nastopa za Veliko Britanijo, z izidom 6:3, 6:4, 6:3. Dvanajstopostavljeni Jo-Wilfried Tsonga, še en Francoz, ki se vrača po majski poškodbi, pa je Španca Iniga Cervantesa odpravil s 6:4, 7:6 (5), 6:4.

Uspešen je bil tudi kontroverzni Avstralec Nick Kyrgios, ki je s 6:4, 6:3, 6:7 (9), 6:1 ugnal češkega veterana Radeka Štepaneka.

Članki iz rubrike