zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 27.06.2016 22:09:55

Đoković: Iskreno? Nisem pričakoval, da bo tako

Reuters
V Wimbledonu se je začel tretji teniški grand slam sezone, v prvem krogu pa so delo brez večjih težav opravili prvi nosilec Novak Đoković, tretji nosilec Roger Federer, peti nosilec Kei Nišikori, šesti nosilec Miloš Raonić. Napredovali sta tudi druga in peta igralka sveta Garbine Muguruza in Simona Halep.

Đoković je s 6:0, 7:6 (3) in 6:4 po nekaj več kot dveh urah premagal Britanca Jamesa Warda in z zmago začel turnir, na katerem brani lansko zmago. "Iskreno, nisem pričakoval, da bom začel tako dobro. Dobil sem devet iger v nizu. Bilo je le vprašanje časa, kdaj bo James zmagal prvo igro," je povedal Srb, ki ga v drugem krogu čaka Francoz Adrian Mannarino. Sedemkratni zmagovalec Wimbledona Federer je v drugi krog napredoval z zmago s 7:6 (5), 7:6 (3) in 6:3 proti Argentincu Guidu Pelli. Zdaj ga čaka britanski kvalifikant Marcus Willis.

Nišikori je s 6:4, 6:3 in 7:5 odpravil Avstralca Samuela Grotha, Raonić je bil s 7:6 (4), 6:2 in 6:4 boljši od Španca Pabla Carrena Busta. Zmagovalec odprtega prvenstva ZDA 2014 Marin Čilić, sicer deveti nosilec, je porazil Briana Bakerja s 6:3, 7:5 in 6:3, 11. nosilec Belgijec David Goffin pa je ustavil Britanca Alexandra Warda in ga premagal s 6:2, 6:3 in 6:2.


Španka Garbine Muguruza, druga igralka igralka sveta in finalistka Wimbledona 2015, je za zmago proti Italijanki Camili Giorgi s 6:2, 5:7 in 6:4 potrebovala dve uri in pol. "To je bila res izenačena tekma in zahtevna nasprotnica. Rada igram težke tekme, na ta način ujamem ritem turnirja in dobim samozavest. Vse začnemo z ničle, veliko težje je igrati na travi," je po uvodni zmagi povedala Muguruza.

Peta nosilka Romunka Simona Halep je bila s 6:4 in 6:1 boljša od Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove. Osmopostavljena Američanka Venus Williams je s 7:6 (3) in 6:4 odpravila Hrvatico Donno Vekić. Deveta nosilka Američanka Madison Keys je bila s 6:3 in 6:1 boljša od Nemke Laure Siegemund.

Najboljša Slovenka na svetovni teniški lestvici Polona Hercog je končala wimbledonski turnir v prvem krogu. Francozinja Alize Cornet jo je po uri in 17 minutah premagala s 6:3 in 6:0. Hercogova je nastopila kot 86. igralka sveta in je bila edina slovenska posameznica v glavnem žrebu. Mariborčanka bo v Wimbledonu nastopila tudi v konkurenci ženskih dvojic skupaj s Hrvatico Mirjano Lučić-Baroni. V tej konkurenci sta enajsti nosilki Slovenki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, ki ju čaka uvodni dvoboj proti ameriški sestrski navezi Sereni in Venus Williams.

Članki iz rubrike