volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 07.01.2024 19:12:17

Vaterpolisti izgubili tudi z Romuni

Slovenska moška vaterpolska reprezentanca je na evropskem prvenstvu na Hrvaškem v skupini D v Dubrovniku izgubila proti Romuniji s 5:13 (1:6, 2:2, 1:2, 1:3). Naslednji tekmec v torek bo Nizozemska.

Po porazu s Slovaki so slovenski vaterpolisti na evropskem prvenstvu v Dubrovniku izgubili tudi z Romuni. Medtem ko so bili v obračunu s Slovaki dokaj enakovreden tekmec, izgubili pa zaradi velikega števila napak in zapravljenih priložnosti, so bili Romuni tokrat prepričljivo kakovostnejša ekipa.
Tudi tokrat so Slovenci delali napake, priložnosti pa je bilo v uvodu malo. Slovenija je tekmo začela z zapravljeno prednostjo igralca več, dvema izgubljenima žogama v napadu in iztečenim napadom. Romuni pa so vsakič odgovorili z golom in po treh minutah vodili s 4:0, s čimer je bil zmagovalec praktično znan. Skupaj so varovanci Mirka Vičevića v prvi četrtini imeli petkrat prednost igralca več, zadeli so le enkrat, ko je Andraž Pušavec znižal na 5:1.
Agresivnejša obramba Slovenije je nato prinesla bolj enakovredno sliko v bazenu, več slovenskih akcij in gol Benjamina Popovića za 6:2 ter zadetek kapetana Jaše Kadivca iz petmetrovke. Da se je ta del končal 2:2, pa gre zahvala tudi vratarju Juretu Betonu, ki je prikazal nekaj odličnih obramb.
V tretjem delu je priložnost v slovenskem golu dobil 30-letni Gašper Žurbi in dobro opravil svoje delo. Romuni so četrtino sicer dobili z 2:1, za Slovenijo je zadel Mariborčan Jurij Seljak, na obeh straneh pa je vratarjema nekajkrat pomagal tudi okvir vrat.
V drugi minuti zadnjega dela je Slovenija ostala še brez Kadivca, ki je bil izključen po ostri obrambi nad romunskim centrom Silvianom Colodrovschim, dve minuti kasneje pa po tretjem prekršku še brez Andraža Pušavca. Tekmeci so razliko še povišali, gol za Slovenijo pa je v tem delu dosegel Vukašin Stefanović.

Slovenija - Romunija 5:13 (1:6, 2:2, 1:2, 1:3)

Bazen Gruž Dubrovnik, sodnika: Berišvili (Gruzija), Shildan (Izrael).


Slovenija: Beton, Popović 1, Kadivec 1 (1), Čanč, Lah, Stefanović 1, Pušavec 1, Šantak, Seljak 1, Justin, Troppan, Cerar, Žurbi.
Romunija: Tic, Belenyesi 1, Lutescu 2, Antipa 1, Vranceanu, Prioteasa 2, Tepelus 1, Neamtu, Colodrovschi 2, Georgescu 3, Iudean, Bota 1, Dragusin.
Igra z igralcem več: Slovenija 10 (3), Romunija 11 (4).
Petmetrovke: Slovenija 1 (1), Romunija 0.
Izključitve: Kadivec (26.), Pušavec (29.), Antipa (25.), Tepelus (31.).

Značke: vaterpolo, ep

Članki iz rubrike