gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 09.12.2023 10:41:42

Na EP v Otopeniju novi odlični obeti plavalk!! Kar štiri so se prebile v ...

Profimedia
Na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v romunskem Otopeniju je s kvalifikacijami uspešno opravila četverica slovenskih plavalk.

 V popoldanski polfinale na 200 m prosto sta se uvrstili Janja Šegel in Katja Fain, na 50 m prsno Tara Vovk in na 50 m delfin Neža Klančar.

"Zadržano, nekaj napak, ampak vse je v OK. Naslednji cilj je finale,"
pa je o nastopu Katje Fain, ki brani bron z zadnjega EP v Kazanu 2021, povedala trenerka Metka Sparavec Malenko.

Lepo se je z 11. dosežkom 30,40 na 50 m prsno predstavila tudi plavalka Ljubljane Tara Vovk, ki je novembra postavljen državni rekord zgrešila za desetinko sekunde in ga bo napadala v polfinalu. Tina Čelik je z 31,14 dosegla osebni rekord in osvojila 21. mesto, polfinale se ji je izmuznil za 24 stotink.


"Glede na nastop v štafeti za polfinale vidim še veliko rezerve in upam, da bom to v polfinalu lahko pokazala. Če bom tekmo izvedla tako, kot sem sposobna, je finale dosegljiv," je napad na nov slovenski rekord napovedala Vovkova.

Že zjutraj je z 29,21 zelo dober izid dosegla Italijanka Benedetta Pilato, a je bila v to tudi prisiljena, saj so se Italijanke borile za dve prosti mesti v popoldanskem delu in vse štiri končala med najboljšimi devetimi.

Zadnja si je v soboto polfinale priplavala Neža Klančar na 50 m delfin z devetim dosežkom 25,82. Svoj slovenski rekord je pri tem zgrešila za pet stotink sekunde. Kako zgoščeni so izidi in kako napet bo polfinale pa najbolje pove, da je prvih 19 tekmovalk ločilo manj od sekunde. Najhitrejša je bila s 25,36 Grkinja Ana Ntuntunaki.

"Neža je kvalifikacije opravila rutinsko. Popoldan pa bo treba plavati hitreje, kar je zanesljivo sposobna," pa je o zadnjem slovenske jutranjem nastopu dodal trener Tomaž Torkar.

Značke: plavanje, ep

Članki iz rubrike