volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 02.12.2023 21:05:19

Triglav z visoko prednostjo na povratno tekmo v Švico

alesfevzer.com
Vaterpolisti kranjskega Triglava so v domačem bazenu na prvi tekmi četrtfinala evropskega pokala challenger premagali švicarski Carouge Natation s 17:7 (3:1, 6:4, 2:2, 6:0). Povratna tekma bo prihodnjo soboto v Švici.

Kranjski vaterpolisti so si priigrali velik naskok pred povratnim dvobojem v Švici in bodo vsaj na daljavo spremljali dvoboj, ki bo določil polfinalnega tekmeca. To bo boljši iz dvoboja med slovaškimi Novaki in švicarskim Kreuzlingenom. Prvo tekmo so v domačem bazenu tesno s 15:14 dobili Slovaki.

A pravega časa za ukvarjanje s pokalom challenger niti ne bo. Večina triglavanov je namreč tudi v slovenski reprezentanci, ki bo čez teden dni začela priprave na evropsko prvenstvo. To bo januarja na Hrvaškem. Povratna tekma v Švici bo zato služila bolj za uigravanje posameznih akcij.

Podrobno si bo dvoboj ogledal tudi novi slovenski selektor Mirko Vičević, ki je pred dnevi prevzel funkcijo in mu za obširno pripravo zmanjkuje časa.

vaterpolo triglav 2
alesfevzer.com


Tokrat je bil Triglav prepričljivo boljši nasprotnik. Gostje so po zapravljeni petmetrovki Jana Justina resda povedli z 1:0, a njihovo veselje je bilo kratko in že na prvi odmor so domači odšli z dvema goloma prednosti. Dvome o končnem zmagovalcu današnjega dvoboja je že pred polčasom razblinil Aleksander Paunović, ki je v 15. minuti zadel za 9:4.

Gostje so še enkrat zagrozili in se v tretjem delu približali na 10:7. To pa so bili tudi zadnji goli Švicarjev. V četrtem delu so slovenski prvaki prerešetali tekmečev gol.

Za Triglav je štiri gole dosegel Jaša Lah, po tri Jan Justin in Benjamin Popović, dva Nikola Raljić, Aleksander Cerar in Nace Štromajer, enega pa Paunović.

Značke: vaterpolo, triglav

Članki iz rubrike