Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 17.06.2023 21:19:19

Žnidarčič zmagal v Mezzani

Nejc Žnidarčič
Nina Jelenc/KZS
Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je zmagal na tekmi za svetovni pokal v sprintu na divjih vodah. V italijanski Mezzani, kjer je v petek osvojil četrto mesto v klasičnem spustu, je danes v sprinterski preizkušnji primorski kajakaš ugnal vso konkurenco, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.

Žnidarčič je na letošnjem EP osvojil bron, na SP pa je bil četrti. Kajakaš z največ naslovi svetovnega prvaka v spustu na divjih vodah je danes zanesljivo zmagal na prvi tekmi za svetovni pokal v tem letu. Za progo je potreboval 59 sekund in 17 stotink, sekundo in 79 stotink manj od Italijana Giacoma Abbiatija na drugem mestu. Tretji je bil Švicar Luis Clavadetscher.


V finalu kajakašev sta nastopila še Tjaš Til Kupsch, ki je bil deseti, ter Tim Novak, ki je preizkušnjo končal mesto za njim.

V konkurenci kajakašic so v finalu nastopile tri Slovenke. Ana Šteblaj je končala na osmem mestu, Živa Jančar je bila mesto za njo, Sara Globokar pa je končala na 13. mestu. Zmagala je Italijanka Giulia Formenton, druga je bila Francozinja Lise Vinet, tretja pa Nemka Lisa Köstle.

Članki iz rubrike