nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 15.03.2019 21:25:18

V Beogradu dve slovenski zmagi

Slovenski plavalci ta konec tedna nastopajo na odprtem prvenstvu Srbije v Beogradu. Uvodni dan sta v konkurenci tekmovalcev iz 11 držav za zmagi poskrbeli Tjaša Oder na 400 m prosto in Neža Klančar na 50 m prosto.

Ravenčanka Odrova (4:13,68) je že v prvi disciplini dneva poskrbela za dramatičen razplet, saj je dvoboj s srbsko reprezentantko Anjo Črevar dobila šele v finišu, tekmica pa je bila na zadnjem obratu še spredaj. Boj za odličja je z izjemnim sprintom začinila še Mariborčanka Katja Fain, ki pa je za drugim mestom na koncu zaostala pol sekunde in bila tretja.

Plavalka Olimpije Klančarjeva je s 25,87 za sedem stotink sekunde dobila dvoboj s Turkinjo Selen Ozbilen na 50 m prosto, delček sekunde pa sta bili za stopničke prepočasni Katja Fain in Janja Šegel na četrtem in petem mestu. Že pred tem je bila Klančarjeva tudi srebrna na 100 m delfin.


Na stopničke se je z drugim mestom na 200 m hrbtno zavihtela tudi mlada Ravenčanka Janja Jamšek. Tina Čelik iz Triglava je na 200 m prsno zasedla četrto mesto.

"Sem smo prišli neposredno s priprav v Južnoafriški republiki in vsem se pozna utrujenost po dolgi poti in napornih treningih, saj smo še zadnji dan pred odhodom v Evropo delali na polno. Izidi so zato v skladu s pričakovanji," je po petkovih nastopih za STA povedal selektor reprezentanc Gorazd Podržavnik, ki boljše dosežke pričakuje aprila, delno pa že prihodnji teden, ko bo reprezentanca nastopila na četveroboju v Zagrebu.

Žal tokrat na tekmi manjka mladi Ravenčan Matija Može, ki je neposredno po pripravah zbolel, selektorja pa prav tako zanima, kako je pripravljen Peter John Stevens, ki se bo v soboto in nedeljo v srbski prestolnici predstavil na 50 in 100 m prsno.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike