Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 10.11.2017 10:32:21

Popravni izpit Mariborčanov

Igralke Keme Puconci za preboj v končnico potrebujejo še eno zmago.
Oste Bakal
V 6. krogu tekmovanja v obeh prvih namiznoteniških ligah bo še posebej zanimivo med moškimi, kjer je na sporedu koroško-štajerski spopad na Ravnah.

Mariborčani, ki so minulo soboto doma klonili proti Kemi Puconci, imajo tako možnost za popravni izpit, a je bolj ko ne jasno, da na Mitji Horvatu, Janezu Petrovčiču in Darku Jamšku nihče ne more 'vaditi'. Zato lahko pričakujemo zanesljivo zmago gostiteljev, a tudi Mariborčani bodo gotovo osvojili kakšno točko.

Zanimivo bo gotovo tudi v Novem mestu, kjer aktualni državni prvaki, NTK Krka, gostijo ekipo Sobote. Mlada domača ekipa je vsekakor izrazit favorit, a tudi izkušeni Prekmurci niso za podcenjevanje. Izmed vodilnih ekip ima tokrat najlažje delo Kema Puconci, ki gostuje pri skromni ekipi Ptuja. Gostje bodo bržkone imeli le nekoliko težji trening, saj Ptujčani še nimajo niti ene točke in jih gotovo ne bodo imeli niti ob svetem Martinu.

Mengšani, ki so v preteklem krogu močno ogrozili Krko, tokrat gostujejo v Savinjski dolini, kjer pa so kljub vsemu v prednosti domačini. Jure Slatinšek, Patrik Rosc in Miha Grampovčnik igrajo v solidni formi, tako da se Andražu Avblju, Davidu Orešniku in Klemenu Jazbiču ne piše nič dobrega. Zanimiv bo tudi dvoboj na Kodeljevem, ki je preložen na torek. Čeprav tudi Kajuh Slovan igra solidno, so v rahli prednosti mladci iz Izole.

V 1. ženski ligi bo tokrat najbolj zanimivo na Koroškem, kjer Muta gosti ekipo Logatca. Če bodo Notranjke nastopile v najmočnejši postavi na čelu z Nino Zupančič. potem lahko pričakujemo celo zmago gostij, v nasprotnem pa so v prednosti Vesna Rojko in njene mlajše kolegice. Najprijetneje presenečenje dosedanjega dela prvenstva, igralke Keme Puconci, ki so presenetljivo dobile tri zadnje tekme, so tokrat favoritinje na Jesenicah. V primeru zmage se bodo mlade Prekmurke še bolj približale vrhu lestvice.

Tam pa zanesljivo ne bo novink v eliti, igralk Preserja, ki še nimajo niti ene prvoligaške točke. Verjetno bo temu tako tudi po tokratni tekmi, čeprav tudi Ptujčankam ne gre vse po načrtih. Zato bo dvoboj sila izenačen, vse pa je odvisno od trenutne forme predvsem prvih igralk obeh ekip, domačinke Rebeke Lukič in Štajerke Katje Krajnc. Zadnja tekma tega kroga bo odigrana šele v torek. Aktualne državne prvakinje iz Izole na Kodeljevem gotovo ne bodo imele težjega dela. A če bo za Kajuhovke nastopila izkušena Špela Polončič...

Pari 6. kroga v I. SNTL (vse danes ob 17.00)
Moški
Ptuj – Kema Puconci
Fužinar Interdiskont – ŽNTK Maribor
Krka – Sobota
Savinja Lean rešitve – Mengeš
Kajuh Slovan – Arrigoni Izola (torek, 14. 11. ob 17.30)
Ženske
Jesenice – Kema Puconci
Muta – Logatec
Preserje – Ptuj
Vesna Zalog – Letrika (sinoči)
Kajuh Slovan – Arrigoni Izola (torek, 14. 11. ob 17.30)

Članki iz rubrike