atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.08.2017 10:19:36

Vasilij Žbogar odpovedal nastop na SP

Reuters
Jadralce razreda finn največje tekmovanje sezone čaka septembra, ko bo na Blatnem jezeru svetovno prvenstvo. Slovenski šampion Vasilij Žbogar pa se je zaradi rehabilitacije po operaciji kile in zmanjšanega obsega treningov odločil, da nastop odpove.

Na prvenstvu tako ne bo Žbogarja, najuspešnejšega slovenskega jadralca med olimpijci. Priprave na prvenstvo je sicer že začel, a so se v Izolanovi ekipi zaradi okrevanja po operaciji odločili, da nastop odpovejo.

Po srebrni medalji na lanskih olimpijskih igrah v Riu si je Žbogar vzel tekmovalni premor in napovedal, da bo v tej sezoni nastopil na SP na Madžarskem. Priprave na prvenstvo je sicer začel, a kaj hitro moral na prisilni počitek.

"Dobil sem kilo in operacija je bila neizbežna. Čas rehabilitacije je nekje od tri do šest mesecev, zdaj sta minila šele dva. Poskusil sem že s treningi, ampak bolečine so še vedno prisotne," je o razlogih za odpoved nastopa povedal Žbogar, ki si je na Blatnem jezeru sicer zelo želel jadrati: "Razmere so mi pisane na kožo. Velikokrat sem že jadral tam. Moj partner za treninge je Madžar, ki prihaja ravno od tam, in sva bila dogovorjena, da bova skupaj nastopila in na prizorišču tudi trenirala. Ampak žal ni šlo. Jaz pravim, da je v vsaki stvari nekaj dobrega. Dobro je, da se je zgodilo po olimpijskih igrah, da se ni zgodilo prej, ker bi bil to velik udarec zame."



Žbogar razmišlja tudi o novih tekmovalnih ciljih v olimpijskem razredu finn. "Načrtujem nastop prihodnje leto na svetovnem prvenstvu v Aarhusu, kjer se bodo delile prve olimpijske vozovnice. Zato sem bil prejšnji teden na Danskem, tokrat v vlogi trenerja. Pogledal sem, na kaj moram biti pozoren, in mislim, da sem dobil precej informacij o razmerah na prizorišču," je del načrtov za prihodnost razkril dobitnik treh olimpijskih medalj in nadaljeval: "Sloveniji bi rad zagotovil olimpijsko vozovnico. Bi pa si želel, da bi bila ta vozovnica spodbuda za druge jadralce, da bi poskušal kdo od njih zastopati Slovenijo v Tokiu."

Morda tudi z Žbogarjem v vlogi trenerja, v zadnjih mesecih Izolan bedi nad štirimi jadralci razreda laser: "Že od rane mladosti sem povezan z morjem in ker brez morja ne morem, sem se v zadnjih mesecih, ko nisem treniral, in sedaj, ko imam rehabilitacijo po operaciji, preizkusil tudi v vlogi trenerja oziroma svetovalca jadralcem. Ta vloga mi odgovarja in tudi v prihodnje bom z veseljem delal in pomagal jadralcem, upam, da predvsem slovenskim. "

Žbogar bo zdaj nekaj tednov predvsem trener, oktobra pa se seli nazaj v Valencio, kjer bo začel priprave na naslednjo sezono.

Značke: jadranje, sp

Članki iz rubrike