nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 26.08.2017 08:26:08

Odbojkarji danes z Rusi! Zakaj bi bili oni favoriti?!

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v soboto dobila vsaj delni odgovor, kje so na evropskem prvenstvu na Poljskem njeni limiti. Tekma proti realno precej slabši Španiji tega odgovora ni mogla postreči, povsem drugače bo po obračunu z naslednjimi tekmeci, Rusi, ki so eni od favoritov tega prvenstva.

Tekma sicer ne bo odločilna, se bi pa njen zmagovalec povsem približal prvemu mestu v skupini C in neposrednemu napredovanju v četrtfinale. Rusi, evropski prvaki iz leta 2013 in olimpijski prvaki leta 2012 so na stavnicah favoriti, s čimer pa se slovenski selektor Slobodan Kovač ne strinja.


"Zakaj bi bili Rusi favoriti, so odlična ekipa, a nič več od tega. Gre za dve enakovredni ekipi, možnosti imamo tako mi kot oni. Pred časom so poskusili s pomladitvijo, a ta ni uspela, zato so za to prvenstvo spet vpoklicali izkušene igralce, ki so že veliko dosegli. Toda nas ne bo preplašilo, z njimi zagotovo lahko igramo. Veliko bo odvisno od nas," je dejal Kovač, ki je lahko v prvem krogu lahko spremljal dobro igro Rusov proti Bolgarom in njihovo zmago s 3:0.

"Tekma bo zagotovo težka. Naš servis bo imel zagotovo velik vpliv na našo igro oziroma na rezultat. Vemo, da imajo Rusi odlična srednja blokerja in odličnega korektorja. Napadalci se zelo dobro ujamejo s podajalcem. To, da jih oddaljimo od mreže, je v bistvu tisto orožje, ki bi nam lahko dalo nek plus, tako se bomo morali pri servisu zares potruditi," pravi slovenski korektor Mitja Gasparini, ki je na prvi tekmi zaradi lažje poškodbe počival, v soboto pa naj bi ga Kovač vendarle poslal v ogenj.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike