Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.08.2017 23:17:31

Kajakaš Kancler mladinski evropski prvak

Slovenska ekipa je tudi drugi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Hohenlimburgu osvojila dve kolajni. Po dveh drugih mestih kajakašev in kanuistk do 23 let je za uspeh poskrbel kajakaš Tine Kancler, ki je osvojil naslov mladinskega evropskega prvaka. Žan Jakše je med kajakaši do 23 let osvojil bron.

Solkanski kajakaš Kancler že nekaj let sodi med najboljše in obetavne mlade kajakaše, a mu je do pike na i vselej zmanjkalo nekaj športne sreče, nazadnje tudi na nedavnem svetovnem mladinskem prvenstvu v Bratislavi, kjer je zasedel četrto mesto. Na tokratnem evropskem prvenstvu v Nemčiji pa je prikazal najboljšo vožnjo izmed vseh finalistov in se zasluženo veselil naslova mladinskega evropskega prvaka.

"Bil sem evforičen skozi celo progo. Imel sem neko dodatno moč in sem samo veslal. Sploh po napaki na začetku, ko sem mislil, da se je vse že končalo, sem se uspel izviti in izpeljal brez dotika, dobro. Nisem vedel, kako bo, ker je bilo zgoraj še osem tekmovalcev. Vsak lahko odpelje dobro ali pa tudi 'zafrkne'. Ta kolajna je še toliko bolj pomembna zaradi napak v preteklosti in dejstva, da mi je zmeraj zmanjkalo čisto malo," je povedal Tine Kancler.

Srebrno kolajno si je priveslal Slovak Adam Gonsenica, bron pa Francoz Simon Hene. V polfinalu sta veslala še dva slovenska mladinca. Oba sta na progi naredila napako, ki jima je prinesla 50 kazenskih sekund, tako da je bilo možnosti za uvrstitev v finale tako konec. David Rozman je bil 28., Lan Tominc pa 30.


V konkurenci kajakašev do 23 let so se vsi trije slovenski polfinalisti prebili v finalno vožnjo, kjer pa je za novo odličje slovenskih kajakašev poskrbel Žan Jakše. Član tacenskega kluba je s progo opravil brez napak in dotikov, za novim evropskim prvakom Mariom Leitnerjem iz Avstrije pa je zaostal za manj kot sekundo. Na drugo mesto je priveslal Italijan Jakob Weger. Martin Srabotnik je preizkušnjo končal na enajstem mestu, Vid Kuder Marušič pa je bil trinajsti.

Po drugi kolajni na tem prvenstvu, srebro je osvojil včeraj v ekipni tekmi, je bil Jakše zelo zadovoljen: "Bilo je kar napeto do konca, ampak je Nemec naredil napako in lahko se veselim medalje. To je moja najboljša tekma v karieri. Počutil sem se super. V srednjem delu sem imel nekaj težav, kjer sem izgubil nekaj časa, ampak na koncu je bilo dovolj za kolajno. To je vzpodbuda in pomeni, da smo na pravi poti. Naslednji teden nas čaka državno prvenstvo, potem pa še svetovna pokala in upam, da se uvrstim tudi v ekipo za svetovno prvenstvo."

V finalu pa je veslala tudi edina slovenska polfinalistka med kajakašicami Lea Novak in končala na devetem mestu. Naslova mladinske evropske prvakinje se je veselila Španka Laia Sorribes, druga je bila Čehinja Antonie Galuškova, tretja pa Francozinja Romane Prigent.

V nedeljo se bo v Nemčiji prvenstvo zaključilo s polfinali in finali kanuistk in kanuistov tako med mladinci kot mlajšimi člani.

Značke: kajak kanu, mep

Članki iz rubrike