stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 30.06.2017 21:26:40

Benjamin Savšek med najhitrejšimi

Benjamin Savšek
kzs
V Markkleebergu se je danes s kvalifikacijami začela tretja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Preko kvalifikacijskega sita se je uspešno prebilo devet slovenskih predstavnikov, najhitrejši med njimi je bil Benjamin Savšek z drugim dosežkom.

Tekma v Nemčiji je hkrati tudi zadnja pred premorom v seriji tekmovanj. Svetovni pokal se bo namreč po zaključku tega vikenda nadaljeval šele v začetku septembra.

Za najboljši slovenski rezultat dneva je znova poskrbel Savšek, ki je v kvalifikacijah kanuistov priveslal do drugega mesta. Od najboljšega slovenskega kanuista je bil na progi v Nemčiji boljši le olimpijski prvak iz Ria de Janeira Denis Gargaud Chanut. Po prvi kvalifikacijski vožnji sta si nedeljski polfinale priveslala tudi Luka Božič, ki je bil enajsti, in Anže Berčič, ki je zasedel 20. mesto. Žal je brez nedeljskega nastopa ostal Jure Lenarčič, ki je v obeh poskusih naredil preveč napak. Po prvi vožnji je bil uvrščen na 30. mesto, po drugi pa na 13.

V prvo je uspešno napredovala tudi Urša Kragelj, ki je bila pretekli konec tedna v Augsburgu uvrščena na zmagovalne stopničke. V prvi kvalifikacijski vožnji, kjer so pri vrhu končale Britanka Mallory Franklin, Nemka Ricarda Funk in Italijanka Stefanie Horn, je dosegla enajsti čas.



Evi Terčelj se s 36. časom v prvo ni uspelo uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja, a je vtis popravila v drugi vožnji, kjer je bila prva, z 0,92 stotink prednosti pred Rusinjo Marto Haritonovo. Tako bomo tudi ljubljansko kajakašico znova videli v nedeljo.

Tekmovali so tudi štirje slovenski kajakaši in se vsi uvrstili v sobotni del tekmovanja. Najboljši je bil Martin Srabotnik na 12. mestu, Peter Kauzer pa je bil 16. V drugo sta si z devetim oziroma desetim časom polfinale priveslala še Simon Brus in Žan Jakše. Najhitrejši čas kvalifikacij je postavil Nemec Alexander Grimm, drugi je bil Avstralec Lucien Delfour, tretji pa Italijan Zeno Ivaldi.

V soboto bodo najprej na sporedu polfinala dvojcev, kanuistk in kajakašev, in sicer ob 9.20, finala pa sledijo ob 13.30.

Članki iz rubrike