Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.06.2017 20:13:53

Tudi nedelja v znamenju favoritov

Najboljši slovenski plavalci so na odprtem prvenstvu Slovenije in Hrvaške na Reki tudi v nedeljo nadaljevali z dobrimi dosežki. Zelo dober izid je znova dosegla Radovljičanka Anja Klinar, ki si je na 200 m delfin zaželela izid 2:10, z 2:09,80 pa je bila ob peti zmagi na tekmovanju celo nekaj hitrejša.

Na 800 m prosto je z 8:39,21 zmago dosegla tudi favorizirana Tjaša Oder, bronasta z zadnjega EP, ki je bila skoraj tri sekunde hitrejša od klubske sotekmovalke pri ravenskem Fužinarju Gaje Natlačen. Novo zmago je zabeležil tudi Martin Bau, ki pa na 1500 m prosto ni dosegel vrhunskega izida, kot mu je to uspelo v petek in soboto na 400 in 800 m prosto.


Veliko vprašanje še naprej ostaja evropski podprvak na 50 m prsno Peter John Stevens, ki ga je na reki premagal Hrvat Nikola Obrovac, Stevens pa je ugnal vsaj Olimpijinega Aljaža Kerča in obdržal primat v Sloveniji. A Kranjčan je še v polnem treningu, dela z utežmi, zato njegovi dosežki še niso na želeni ravni. V ženski konkurenci je na 100 m prsno zmagala Radovljičanka Tjaša Pintar. Ta je bila najboljša tudi na 100 m prosto, kjer je dobila slovenski troboj za zmago z Natlačnovo in Olimpijino Nežo Kocijan.

Slovenske naslove so osvojili še Ribničan Robert Lovšin na 200 m delfin, plavalec Ljubljane Anže Tavčar na 100 m prosto ter Olimpijin Domen Demšar in Celjanka Anemari Košak na 100 m hrbtno, na 4 x 200 m prosto pa obe štafeti Triglava.

Značke: plavanje, dp

Članki iz rubrike