stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 24.06.2017 18:08:03

Apollonio 12. v Beogradu, do finala A na 200 m dvojec Blažević/Šmit

Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v Beogradu so bile na sporedu prve finalne preizkušnje. Najboljši mladi sprinterji in sprinterke so se danes potegovali za kolajne na 1000-metrski razdalji. V finalu B na tej razdalji je veslal Alan Apollonio in dosegel končno dvanajsto mesto.

V popoldanskem delu sporeda sta se v finale A na 200 metrov uvrstila Simon Blažević in Rok Šmit, na isti razdalji pa so Mia Medved, Jan Markelj in Rok Šmit prišli v finale B.

Edini slovenski predstavnik v finalu na 1000 metrov je bil Alan Apollonio, ki je veslal v finalu B kajakašev do 23 let. Primorec je ciljno črto prečkal kot tretji, za Madžarom Matejem Gyorgyjakabom in Italijanom Samuelom Burgom. Tretji čas finala B mu je v skupni razvrstitvi prinesel dvanajsto mesto. Evropski prvak do 23 let med kajakaši na tej razdalji je postal Ukrajinec Oleh Kuharik, drugi je bil Belgijec Artuur Peters, tretji pa Rus Vladislav Blintcov.

Popoldne so sledili še polfinalni nastopi na 200 metrov, kjer sta si Simon Blažević in Rok Šmit priveslala še drugi A-finale na tem prvenstvu. V nedeljo bosta v boju za kolajno tako na 200- kot 500-metrski razdalji. Blažević in Šmit sta v svoji polfinalni skupini zasedla drugo mesto, zaostala sta le za Madžaroma Markom Vargo in Kolosom Csizmadio.



Preostali trije slovenski polfinalni nastopi na 200 metrov so se končali z uvrstitvijo v nedeljski finale B. Mia Medved je v konkurenci mladink v svoji skupini ciljno linijo prečkala kot četrta, pred njo so se zvrstile Belorusinja Alina Svitka, Danka Mette Hemmingsen in Švedinja Melina Andersson.

Med mladinci na 200 metrov je kajakaš Jan Markelj v svoji skupini zasedel sedmo mesto z dvema sekundama in pol zaostanka za zmagovalcem skupine Dmitrom Danilenkom iz Ukrajine, ki je tudi sicer postavil najhitrejši čas polfinala v kategoriji mladincev na 200 metrov.

Še pred nastopom v dvojcu pa je Rok Šmit veslal tudi v polfinalu kajakašev do 23 let v kajaku enosedu. Z osmim časom skupine, skupno pa 14. časom polfinala, je tudi on ujel nastop v finalu B.

Značke: kajak kanu, mep

Članki iz rubrike