kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.06.2017 16:13:21

Kauzer sedmi v Augsburgu

Arsen Perić
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah osvojil sedmo mesto. Hrastničan je bil edini slovenski finalist sobotnih preizkušenj, ko so se na reko Lech podali kanuistični dvojci, kanuistke in kajakaši.

Kauzer si je z dobrim nastopom v polfinalu in tretjim časom prve vožnje dneva zagotovil finale na tradicionalnem prizorišču tekem svetovnega pokala v Augsburgu. Na olimpijski progi iz leta 1972 je v finalu startal odločno, a naredil napako pri devetih protitočnih vratih, kjer je zaradi dotika prejel dve kazenski sekundi.

Pri prvem merjenju vmesnega časa je imel šest stotink naskoka pred tekmeci, a nato še en dotik štirinajstih vrat ni več dopustil mest povsem pri vrhu. V cilj je priveslal kot peti, na vrhu pa sta čakala še najhitrejša kajakaša polfinala. Oba sta se na koncu uvrstila pred Kauzerja, tako da je na koncu zasedel sedmo mesto.

Zmagal je Čeh Vit Prindiš pred Nemcem Hannesom Aignerjem in rojakom Jirijem Prskavcem. V polfinalu je slovenski tabor imel še tri predstavnike, a so vsi svoje nastope končali v tej fazi tekmovanja. Martin Srabotnik je bil 14., Žan Jakše 22., Simon Brus pa 25.


Tudi v konkurenci kanuistk je imela Slovenija svojo predstavnico. Nina Bizjak si je v petek napredovanje zagotovila z drugo kvalifikacijsko vožnjo. V soboto je na zahtevni progi v Nemčiji zasedla končno 24. mesto. Primorka je na progi naredila dva dotika, a višjo uvrstitev ji je odnesla velika napaka v povsem zadnjem delu proge, ko se je prevrnila in tam izgubila veliko časa.

V finalu so bile razlike med tekmovalkami zelo velike. Zmagovalka Jessica Fox iz Avstralije je imela v cilju 10,21 sekunde prednosti pred drugouvrščeno Britanko Mallory Franklin, domačinka Lena Stoecklin pa je na tretjem mestu zaostala že za sedemnajst sekund.

Med kanuističnimi dvojci je zmagala nemška posadka Robert Behling - Thomas Becker, druga sta bila Čeha Jonaš Kašpar in Marek Šindler, tretja pa Francoza Gauthier Klauss - Matthieu Peche.

V nedeljo bodo Slovenci imeli še šest orožij. V polfinalih se bodo merili kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj ter kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič, Anže Berčič in Jure Lenarčič.

Članki iz rubrike