zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 22.01.2024 11:50:31

Chiefs in Lions v konferenčna finala NFL

Profimedia
Nogometaši Kansas City Chiefs so se že šesto leto zaporedoma uvrstili v konferenčni finale AFC, medtem ko bodo Detroit Lions po nedeljski zmagi v končnici lige NFL odigrali svojo prvo tekmo prvenstva NFC po 33 letih. Chiefs Patricka Mahomesa so s 27:24 zmagali pri Buffalu, medtem ko so Lions premagali gostujoče Tampa Bay Buccaneers z 31:23.

Dva touchdowna Travisa Kelcea v dresu Chiefs sta poskrbela za veliko slavje ameriške pop-zvezdnice Taylor Swift - in dolge obraze Buffalo Bills. Branilci naslova so v nedeljo na prvi tekmi končnice v gosteh v karieri branilca Patricka Mahomesa proti Buffalu zmagali s 27:24. Mahomes je vrgel dve podaji za touchdown - obe svojemu prijatelju Kelceu, čigar dekle Taylor Swift je navijalo v loži.

Naslednjo nedeljo se bodo Chiefs v finalu konference AFC pomerili z Baltimore Ravens. Zmagovalec te tekme bo 11. februarja zaigral na super bowlu v Las Vegasu proti zmagovalcu dvoboja med San Francisco 49ers in Detroit Lions.



Za Bills so bili Chiefs že tretjič v zadnjih štirih letih končna destinacija v končnici. Ekipa okoli branilca Josha Allena je bila prvič gostiteljica, a ni znala izkoristiti domače prednosti. Buffalo je skupno štirikrat povedel, a so prvaki vsakič našli odgovor. Tyler Bass je zapravil priložnost za zadetek iz igre s 44 jardov, kar je 107 sekund pred koncem tekme odvzelo gostiteljem še zadnje upanje.

Amon-Ra St. Brown in Detroit Lions pa so zmagali na domači tekmi proti Tampi in jih le še ena zmaga loči od sploh prvega nastopa na super bowlu v klubski zgodovini. St. Brown je v nedeljo zvečer prispeval četrti touchdown levov in tako šest minut in pol pred koncem zagotovil zmago. Detroit se bo naslednji vikend v Santa Clari pomeril s San Francisco 49ers v finalu nacionalne konference NFC.

Članki iz rubrike