zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 30.12.2023 16:43:04

Jorgić novo leto začenja v Dohi

Profimedia
Šestnajst najboljših namiznoteniških igralcev sveta bo od srede do petka, 5. januarja, v Dohi nastopilo na finalnem turnirju WTT z nagradnim skladom 340.000 ameriških dolarjev. Med njimi bo tudi Slovenec Darko Jorgić, ki bo leto 2023 končal na 14. mestu svetovne lestvice ITTF. Prvi je Kitajec Fan Zhendong, ki bo v Katarju tudi prvi nosilec.

V Dohi se obeta močan turnir, saj nihče od prve šestnajsterice svetovne lestvice ni odpovedal svojega nastopa. Vseh šestnajst igralcev bo od 8. do 13. januarja v Dohi nato nastopilo na prvem WTT Star Contender turnirju v letu 2024.


Jorgić bo v Dohi edini slovenski predstavnik, medtem ko bosta Deni Kožul in Peter Hribar svojo pot na WTT turnirjih začela v ZDA, kjer bosta nastopila na turnirju Feeder Corpus Christi.

"Zaključni turnir je res nekaj posebnega, saj bodo na njem zbrani najboljši igralci sveta. Iskreno upam, da mi uspe kakšen 'skalp', veliko pa bo odvisno od žreba. Ker je odprt, lahko v prvem krogu igram s prvim igralcem sveta ali pa 16. Mislim, da je forma dobra, da sem vrnil nazaj tisto dobro igro, glavo imam mirno, igram sproščeno in verjamem, da bom to potrdil tudi na turnirju," je pred odhodom v Katar dejal najboljši slovenski namiznoteniški igralec Jorgić.

Značke: namizni tenis, sta

Članki iz rubrike