pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

zšis/spk
zšis/spk
0 12.12.2023 12:57:41

Slovenija v leto 2024 kot vodilna v regiji

Naši košarkarji so prišli do pomembne zmage.
ZSIS.SI
Končan je turnir lige NLB Wheel v Beogradu v košarki na vozičkih. Sezona se bo nadaljevala 10. februarja prihodnje leto.

V letošnji, 16. sezoni v NLB Wheel ligi tekmuje šest ekip iz petih držav. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije se za naslov prvaka borijo KK OSI Paramont (Črna gora), KKK Singidunum Crvena zvezda (Srbija), KKI Vrbas in KIK Zmaj Gradačac (obe Bosna in Hercegovina), KKI Zagreb (Hrvaška) in Parasport Slovenia (Slovenija). Naslov prvaka NLB Wheel lige brani KIK Zmaj, v prvem krogu sta bili prosti KK OSI Paramont in KKI Vrbas, na turnirju v Beogradu pa so se predstavile vse ekipe.

Uvodno tekmo v drugem krogu sta odigrali KKK Singidunum in KK OSI Paramont. Beograjčani so že ob polčasu (19:37) morali priznati premoč ekipi iz Podgorice, ki je nadaljevala dobro igro in tekmo dobila z rezultatom 64:51. V drugi tekmi sta se pomerili KIK Zmaj in KKI Vrbas. V prvem polčasu je bila v rahli prednosti KKI Vrbas, vendar sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom (29:29). V drugem polčasu je KKI Vrbas povedla, povečevala razliko in prvake pretekle sezone prepričljivo premagala s 70:55. Tretjo tekmo sta odigrali KKI Zagreb in KK OSI Paramont. Čeprav je na začetku tekme Zagrebčanom nekoliko bolje kazalo, so na odmor odšli z zaostankom 31:37. V nadaljevanju so bili še slabši in tekmo izgubili s 44:78. V četrti tekmi sta se pod koši srečali Parasport Slovenia in KKK Singidunum. Po živčnem začetku in zgrešenih metih je povedla slovenska ekipa in že prvi polčas dobila z visoko razliko (34:14). V drugem polčasu je povsem nadigrala domačine in slavila z rezultatom 77:27.

"Kljub temu, da smo nastopili oslabljeni, smo tekmo zanesljivo dobili. Obramba je bila celo tekmo odlična, v napadu pa smo začeli slabo, vendar smo to nezbranost postopoma odpravili in prišli do otipljive prednosti. Zdaj smo z mislimi že pri naslednjih izzivih," je po pomembni zmagi povedal Žiga Kobaševič, trener slovenske ekipe, za katero je Enis Musić dosegel 30 točk, Haris Koduzović pa 27.

Po drugi tekmi turnirja v Beogradu je sledilo svečano odprtje turnirja NLB Wheel. Najprej je vse zbrane nagovorila pomočnica ministrice za delo, zaposlovanje in socialno politiko, sektor za varstvo invalidov, Biljana Barošević, za njo je zbrane pozdravil in nagovoril Vladimir Bošković, član izvršnega odbora NLB Komercijalne banke ad Beograd. Vladimir Bošković je izrazil navdušenje nad tekmami in igrami, ki jih je videl, in hkrati izrekel vse priznanje košarkarjem in košarkaricam, ki so igrali v Hali sportova Ranko Žeravica.

NLB, d. d., je zlati sponzor tekmovanja, ki ga vodi Zveza paraplegikov Slovenije. Zbrane je v imenu srebrnega sponzorja Bauerfeind Slovenija pozdravil tudi Andrej Jakšič. Odprtje je povezoval Vladimir Kuzmanović, kot domačini so se izkazali v klubu KKK Singidunum Crvena zvezda.

Članki iz rubrike