pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 08.12.2023 22:58:45

Bo Triglav tudi doma prišel do zmage?

Janže Lužan je eden od glavnih stebrov Triglava. Bo zdržal proti Beogradu?
psno
V kegljaški ligi prvakov so pred nami povratne tekme prvega kroga. Kamničanke bodo poskušale doma presenetiti Hrvatice. Kranjčani imajo prednost, ki jo morajo doma obdržati. Mariborčani in Postojnčanke pa si želijo častnega slovesa.

V kegljaški ligi prvakov so na sporedu povratne srečanja prvega kroga, vse tekme se bodo začele ob enih. V ospredju slovenskega zanimanja bodo seveda tekme, na katerih bodo igrali naši klubi. V ženski konkurenci bo prav gotovo veliko zanimanja za tekmo v Kamniku. Naše aktualne prvakinje, igralke Calcita, imajo s prve tekme zelo aktiven rezultat, zato bodo z vsemi močmi napadle močno ekipo Istre iz Poreča. Hrvatice so glede na sestavo ekipe favorit tudi na povratni tekmi. Toda Kamničanke so še v igri za napredovanje, toda pot do tja pelje le z zmago z najmanj s 6:2 in ob tem še osvojitev vsaj 16 nizov. Tega so Calcitovke vsekakor sposobne, toda prvi pogoj je, da nastopijo v popolni postavi, potrebovale pa bodo še kanček sreče pri postavitvi obeh ekip. Za Postojnčanke je verjetno evropske sezone konec, saj so Nemke kvalitetnejša ekipa. Toda igralke Proteusa bodo skušale doseči dober ekipni rezultat, ki bi jim lahko prinesel morda tudi zmago za slovo. Pri moških bo igralcem Konstruktorju vsekakor lažje, saj nimajo kaj izgubiti. Za slovo si želijo dobrega rezultata, morda pa bodo gledalci lahko videli tudi kakšen nov rekord kegljišča. Tega so Nemci sposobni, saj so vrhunska ekipa. Obilo pozornosti bosta deležna tudi oba srbska igralca Ernješi in Kovačić.



V Kranju pa bo tekma veliko bolj zanimiva in zelo vroča. Triglav je na prvi tekmi presenetil favorizirani Beograd, zdaj pa bodo Kranjčani doma morali to prigarano prednost braniti. Vsa ekipa bo morala odigrati maksimalno in ne bo smelo biti nobenega spodrsljaja. Z gotovostjo pa lahko rečemo, da bodo igralci Triglava zmagovalci, če se bodo približali meji 3700 kegljev, ki je za kranjsko kegljišče vsekakor vrhunski rezultat. Lužan in njegovi soigralci bodo potrebovali tudi pomoč s tribun.



Izidi prvih tekem 1. kroga lige prvakov
Moški: Zerbst – Konstruktor 7:1 (17,5:6,5;4015:3787); Beograd – Triglav 2:6 (12:12;3648:3708)
Ženske: Istra – Calcit 6:2 (16:8;3347:3221); Poellwitz – Proteus 7:1 (17:7;3721:3407)
Galerija

Članki iz rubrike