sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.11.2023 19:20:00

Kranjčani pred odhodom v Beograd gostujejo v Ljubljani

Jamarji bodo za Bežigradom gostili vodilni Triglav.
psno
Po ekipnem prvenstvu za mladince, kjer so slavili Ankarančanke in Dravograjčani, se nadaljuje ligaško kegljaško prvenstvo. V Postojni dvojni derbi, vroče pa bo tudi v Radljah in pri dekletih v Celju.

Počasi se končuje jesenski del prvenstva v vseh kegljaških ligah. Pred nami je sedmi krog. V ospredju ženske elitne lige bo na sporedu zelo pomembno srečanje v Postojni. Nekdanje državne prvakinje, igralke Proteusa, bo doma gostile letos zelo razpoložene Tržičanke, ki so celo v borbi za jesenski naslov. Postojnčanke so si privoščile že nekaj spodrsljajev, zato bodo seveda storile vse, da zmagajo in se dvignejo na lestvici. Takoj za žensko tekmo pa bo na sporedu še moški obračun obeh klubov. Tudi na tej tekmi lahko pričakujemo razburljive boje. Omenimo, da so se Postojnčani zelo izkazali v torek v Kranju z odličnim ekipnim rezultatom, čeprav je bilo to premalo za Triglav. Je pa bil izvrsten Žiga Požar, ki je podrl kar 632 kegljev.



Aktualne prvakinje, igralke Calcita, bodo doma velike favoritinje proti Miklavžu. Zanimiva tekma pa se nam obeta v Sl. Bistrici, kjer bo domači Impol gostil Ograjco. Obe ekipi sta sicer v rezultatski krizi, toda Ljubljančanke se zanašajo predvsem na Brigito Strelec in njeno hčer Anjo. V Celju pa gostujejo Pivčanke. Celjanke so glede na letos zelo osiromašeno postavo sila uspešne in celo v vlogi favorita, toda Notranjke se počasi le pobirajo in morda končno eksplodirajo ravno v Golovcu. V Ljubljani gostuje letos presenetljivo dobri Remoplast, ki celo vodi v ženski A ligi. Toda jamarke dosegajo zelo dobre ekipne rezultate, pa čeprav je ekipa zelo oslabljena, zato se obeta zelo zanimiva tekma.



V moški elitni ligi bo Konstruktor doma v vlogi favorita proti Ljubljančanom, pri katerih je odličen le Primož Pintarič. Za Mariborčane bo tekma predvsem priprava za tekmo evrolige čez teden dni, ko bodo gostovali pri Zerbstu v Nemčiji. Za Triglav pa bo Ljubljana priprava na gostovanje v Beogradu, kjer jih čakajo srbski prvaki. Kranjčani so sicer proti Taborski Jami veliki favoriti. V nevarnosti sta oba rekorda, tako ekipni, ki je v lasti Konstruktorja, kot posamičen, ki je last Čerina. V Kamniku pa je domači Calcit v manjši prednosti, saj so Litijani na zadnjih tekmah močno neprepričljivi. Bo pa zato vroče v Radljah. Tu bo Uroš Stoklas s svojimi soigralci gostil nevarne Goričane na čelu s Klemenom Mahkovicem. Za oboje so točke zelo pomembne pred zaključkom jesenskega dela prvenstva.



Pari 7. kroga v 1. A ligah


Moški
Konstruktor – Ograjca (16.00)
Taborska Jama – Triglav (16.00)
Calcit – Litija (17.00)
Proteus – Ljubelj (17.30)
Pergola Hiše – Gorica (18.00)


Ženske
Impol – Ograjca (13.00)
Taborska Jama – Remoplast (13.00)
Proteus – Ljubelj (13.30)
Calcit – Miklavž (14.00)
Celje – Pivka (15.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike