sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

ANDREJA LAPANJA
ANDREJA LAPANJA
0 08.11.2023 10:43:18

Dež ni pokvaril vzdušja

psno
V soboto, 23. septembra, smo praznovali dan slovenskega športa. V Ivančni Gorici je potekal tretji Ivankin tek, ki sta ga organizirala Občina Ivančna Gorica in Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica.

Že pri pripravljanju prireditvenega prostora za Ivankin tek je lilo kot iz škafa. Vreme se je res zarotilo proti nam. Upali smo, da bo do prvega starta, ko so se na progo podali tekači in tekačice na 12 in pet kilometrov, prenehalo deževati, vendar je dež vztrajal. Kljub temu se je Ivankinega teka udeležilo veliko tekačev vseh starosti in prav vsi so uspešno premagali progo. Kljub turobnemu vremenu so bili številni tekmovalci in gledalci na cilju nasmejanih lic, kar šteje največ.

Razglasitev rezultatov je potekala v avli SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, kjer je vsak udeleženec dobil topel obrok iz šolske kuhinje. Zbrane je nagovoril podžupan Tomaž Smole ter najboljšim podelil pokale, kolajne in domače pivo Stezičar podjetnika Tonija Venclja. Športno-rekreativno prireditev je povezovala televizijska voditeljica Barbara Pirh.

Za varnost udeležencev na tekaški poti od Vzgojno-izobraževalnega centra Ivančna Gorica proti Stični in nazaj so ves čas skrbeli člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica. Prisotni so lahko opravili številne meritve pri osebju Centra za krepitev zdravja iz Zdravstvenega doma Ivančna Gorica ali se okrepčali z domačim pivom Stezičar.

"Veseli smo, da smo 3. Ivankin tek znova uspeli organizirati na visoki ravni. Bili smo v dvomih, ker je bilo napovedano slabo vreme in smo hoteli dogodek že odpovedati. Dobro, da tega nismo storili, saj smo imeli fantastično lokacijo za dogodek. Na voljo smo imeli srednješolsko avlo, kjer so se tekači na suhem preoblačili in pripravili za tek. Zahvaljujem se vsem tekmovalcem, ki so si vzeli čas in prišli na tekmovanje, ter tudi naši ekipi, ki je pomagala pri organizaciji tega dogodka," je dejal soorganizator, predsednik ZŠO, Tomaž Zakrajšek.

Prireditev je odlično uspela in že se veselimo naslednjega leta, ko bo na vrsti četrti Ivankin tek.



Galerija

Članki iz rubrike