sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

zšis/spk
zšis/spk
0 07.11.2023 11:27:44

Diandra Bekčić peta na svetu

Diandra Bekčić je zasedla peto mesto na svetu.
Karate zveza Slovenije
V četrtek, 26. 10., je Diandra Bekčić nastopala na svetovnem WKF parakarate prvenstvu v Budimpešti ter se z odličnim nastopom v disciplini kate Gojoshiho Sho in doseženimi 37,7 točke v svoji skupini uvrstila na tretje mesto.

Dan za tem je potekal njen nadaljevalni tekmovalni nastop za osvojitev bronaste medalje v kategoriji K22, v kateri je bila njena tekmica predstavnica Kanade Natalie Olson, doslej na svetovni rang lestvici uvrščena na drugo mesto. Diandra je izpeljala izvrsten nastop kate Enpi ter prejela še višjo oceno kot prvi dan (37,8), žal pa je kanadska tekmovalka prejela le za 0,2 točki višjo oceno sodnikov. Tako je slovenska predstavnica svetovno parakarate prvenstvo končala z uvrstitvijo na končno peto mesto.



Aljoša Kramar, reprezentančni trener in predsednik komisije za parakarate, ocenjuje, da je njegova varovanka izvrstno in brez napak nastopala v prav vseh svojih nastopih na prvenstvu ter več kot odlično predstavila Slovenijo. "Iskrene čestitke odlični Diandri Bekčić, na katero smo zelo ponosni! Pokazala je, da v Sloveniji delujemo homogeno in da imamo poleg visokega strokovnega znanja v parakarateju tudi odlično medsebojno sodelovanje na vseh ravneh," je ob tem izrekel prav posebno zahvalo Zvezi za šport invalidov Slovenije, ki ekipi po svojih močeh nenehno stoji ob strani, kar parakarateiste zelo motivira. (zšis-spk)

Lavrinčeva navdušila na svetovnem pokalu

Poletna sezona se je zaključila, zdaj pa lokostrelci že pridno trenirajo v dvorani. V Lozani ima sedež veliko športnih organizacij, med njimi tudi svetovna lokostrelska organizacija, ki je v svojem trening centru gostila prvo etapo dvoranskega svetovnega pokala letošnje sezone. Edina predstavnica lokostrelcev invalidov na tekmi je bila prav naša Živa Lavrinc. V kvalifikacijah je nastopila solidno, a pokazala, da ima še veliko rezerve. V dvoboje se je podala s 17. mesta in najprej s 7:1 premagala Francozinjo Korchio. Nato je v osmini finala streljala s favoritinjo, Nizozemko van der Winkel. Tokrat je izgubila s 3:7, njena končna uvrstitev pa je delitev devetega mesta.

Samsonov obiskal trening paranamiznotenisačev

Naša namiznoteniška reprezentanca nadaljuje delo, čeprav je tekmovalni del že končan. Pretekli teden pa so imeli na treningu posebnega gosta. V Sloveniji se je mudil nekdanji izjemni as Vladimir Samsonov, danes 47-letni Belorus, ki je bil vrsto let najboljši evropski namiznoteniški igralec. V svoji karieri je osvojil 13 naslovov v ligi prvakov, trikrat je bil evropski prvak, leta 1997 tudi svetovni podprvak. V Ljubljani je spremljal treninge slovenskih igralk in igralcev pod taktirko trenerke Andreje Ojsteršek Urh. Tam se je Samsonov srečal tudi z Ožbejem Poročnikom, selektorjem naše reprezentance v paranamiznem tenisu.

Galerija

Članki iz rubrike