sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 04.11.2023 00:04:16

Postojnčani odhajajo na najtežje gostovanje

Igralci Calcita bodo na Invalidu v Ljubljani v vlogi favorita.
psno

Kegljaško prvenstvo se nadaljuje in pred nami je šesti krog prvenstva. Za igralce Proteusa je na sporedu težko obdobje. Pred tednom dni so gostovali v Mariboru, pred njimi pa je še eno gostovanje, in to verjetno najtežje, v Kranju. Pravi derbi pa se nam obeta v Tržiču, kjer bo domači Ljubelj, ki je v prvih krogih odigral odlično, gostil prvake Konstruktor. V prednosti so seveda Mariborčani, toda če se Tržičanom vse izide, potem bo zelo živahno.



V Ljubljani Ograjco čaka dvojni obračun proti Calcitu. Zanimivo bo na ženski tekmi, saj bi lahko Brigita Strelec s hčerko Anjo Forštnarič lahko povzročila težave aktualnim prvakinjam. Na moški tekmi so gostje v vlogi favorita, toda Pintarič in soigralci bodo naredili vse, da pridejo do prve zmage. Litija je prvenstvo dobro začela, a zdaj se nahaja v veliki krizi. Pred tednom dni je v Ljubljani celo malce srečno prišla do remija, zdaj pa jih čaka neugoden gost iz Radelj s Stoklasom na čelu. V Novi Gorici pa so domačini vsekakor favoriti, še posebej glede na predstavo pred tednom dni, ko so namučili tudi veliki Triglav. Vseeno bodo morali tekmo odigrati zelo resno. V nasprotnem primeru jih lahko čakajo težave, saj borbeni jamarji kljub osiromašeni postavi delajo zelo spodobne ekipne rezultate.



V ženski A ligi pa nas ravno tako čakajo zelo zanimivi dvoboji. Morda so na tekmi v Tržiču domačinke v veliki prednosti, toda na drugi strani lahko počasi pričakujemo, da bo Impol vendarle končno izbruhnil. V Pivki nas čaka zanimiva tekma, na kateri bi lahko igralke Taborske Jame prišle do novega uspeha, predvsem iz razloga, da se Pivčanke nahajajo v veliki krizi. Izredno težko gostovanje pa čaka Postojnčanke v Radljah. Domači Remoplast se je zelo izkazal z izvrstno predstavo pred tednom dni v Pivki. To je seveda za Proteus veliko opozorilo, saj bodo morale vstopiti v tekmo zelo odločno in brez napak. Zelo zanimiv pa bi lahko bil štajerski derbi v Mariboru, kjer bo domači Miklavž gostil Celje. Tudi pred desetletjem so morale Celjanke vedno resno vzeti tekme na kegljišču Tabor, ti zlati časi pa so minili. Za domačinke bi zmaga pomenila prvi letošnji uspeh, medtem ko bi Celjanke z njo lažje zadihale.



Pari 6. kroga v 1. A ligah
Moški
Ljubelj – Konstruktor (14.00)
Ograjca – Calcit (17.00)
Triglav – Proteus (17.00)
Litija – Pergola Hiše (17.30)
Gorica – Taborska Jama (18.00)


Ženske
Ljubelj – Impol (10.00)
Pivka – Taborska Jama (13.00)
Ograjca – Calcit (13.00)
Remoplast – Proteus (14.00)
Miklavž – Celje (16.00)



Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike