evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.03.2022 21:29:26

Lahko Ograjca premaga Konstruktor?

Sandi Šparemblek bo moral kakor vsi ostali soigralci Ograjce dati svoj maksimum, da pridejo do rešilne zmage.
psno
Za Ljubljančane je tekma z Mariborčane izredno pomembna. Zmaga jim ohranja upanje o obstanku. Zelo pomembna srečanja pa so tako pri moških kot pri ženskah v boju za četrto mesto, ki pelje v Evropo.

Prvenstvo v elitnih kegljaških ligah se bliža koncu, pred nami je predzadnji krog. Nekaj odločitev je že znanih. V moški 1. A ligi je prvak znan, to je Triglav. Kranjčani bodo svoj naslov lahko proslavili z navijači po tekmi z Litijo. Litijani bodo seveda poizkušali presenetiti, kar pa bo sila težko. V Ljubljani pa bo za Ograjco super pomembna tekma. Gostijo odlični Konstruktor, ki se nahaja v boju za drugo mesto. Ljubljančani in njihov trener Albin Juvančič se zavedajo kakovosti Mariborčanov, toda tokrat bo cela ekipa šla na glavo, z velikim upanjem, da bo trenerju uspelo najti jokerja na mestu šestega igralca. Pred Calcitom pa je pomembna tekma, pomeril se bo z Ljubeljem. Zmaga je za Kamničane v boju za drugo mesto nujna. Tudi za Tržičane pa je tekma zelo pomembna, saj se nahajajo v boju za zadnje prosto mesto v Evropi. V tem boju pa so tudi Postojnčani, ki morajo obvezno zmagati v Novi Gorici. Zadnja tekma kroga pa bo v Trbovljah, kjer Rudar gosti zadnje Konjice. Trboveljčani  si tokrat ne smejo privoščiti spodrsljaja doma proti Konjicam, saj lahko hitro nastanejo težave, še posebej, če Ograjci uspe podvig.



Pri ženskah vodilni Proteus gostuje v Mariboru pri Miklavžu. Zmaga je za Postojnčanke obvezna in to čim višja. Za Miklavž je ta tekma bolj kot ne obveza in priprava na tekme za obstanek s Slovenj Gradcem. Kamničanke imajo nekoliko težje delo doma s Tržičankami, ki pa nujno rabijo točke, da bi lahko še malce razmišljale o srečnem izhodu za končno četrto mesto, na katerega pa nimajo vpliva, saj v zadnjem krogu počivajo. Igralke Calcita seveda morajo na tej tekmi čim višje zmagati, če želijo priti do naslova prvaka. Konec koncev bodo morale na derbiju zadnjega kroga v Postojni priti do zmage, če želijo do prvega naslova prvakinj.



Pomembni tekmi nas čakata v Cerknici in Radljah, ki bosta zanimivi predvsem iz vidika boja za zadnje prosto mesto za Evropo, v katerem so kar štiri ekipe. V Cerknici Brest gosti Celjanke. Pred dobrim desetletjem in pol je bila ta tekma veliki derbi za osvojitev naslova prvakinj. zdaj odloča le o četrtem mestu. Dejansko ima možnost le Brest, ki pa mora zmagati in potem priti še do zmage v Sl. Bistrici, medtem ko so Celjanke bolj ali manj obsojene na osmo mesto. Polna tekmovalnega naboja pa bo tekma v Radljah, kjer gostujejo Pivčanke. Notranjke bi z morebitno zmago praktično že prišle do vstopnice za Evropo, saj so v zadnjem krogu domačinke zadnjem Miklavžu. V primeru zmage domačink, pa se bo boj zapletel, vendar bi varovanke Milorada Markoviča v rokah imele najboljše karte, saj bi potrebovale le še točko iz vročega gostovanja v Celju in zgodovinska njihova najboljša uvrstitev v sicer v njihovi kratki zgodovini kluba bi bila zagotovljena.



1. A liga moški, 17. krog
Triglav – Litija (14.00)
Gorica – Proteus (16.00)
Ograjca – Konstruktor (17.00)
Rudar – Konjice (17.00)
Calcit – Ljubelj (17.00)


1. A liga ženske, 17. krog
Brest – Celje (14.00)
Calcit – Ljubelj (14.00)
Miklavž – Proteus (16.00)
Remoplast – Pivka (17.00)
Impol – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike