podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

(pr bzs)
(pr bzs)
0 14.03.2022 11:36:38

Na Ptuju najboljši Marko Makovec iz Tivolija

Prizorišče DP na Ptuju
BZS
Drugi krog SBL 2022 je potekal na Ptuju v športni dvorani Campus, kjer je bilo 26 atraktivnih dvobojev.

Zelo uspešno so nastopili boksarji iz BK Terme Maribor, ki so se zavihteli na vrh klubske lestvice. Pokal za najboljšega boksarja je prejel Marko Makovec iz BK Tivoli. Z zmago se je v ring ponovno vrnil domačin Tomi Lorenčič iz kluba Dejan Zavec Boxing. Prijetno presenečen pa je bil tudi 76-letni boksarski navdušenec Slavek, ki sta mu Robert Reher in Dejan Zavec podelila pokal za najboljšega navijača turnirja.

Ekipa pod vodstvom Matjaža Levsteka Alija je prikazala izjemne borbe in se zavihtela na vrh lige. Matjaž pa nam je ponosno predstavil nekaj izhodišč o novih boksarskih projektih in uspehu na Ptuju: "Rad bi izpostavil dobro novico, da smo prevzeli vodstvo v slovenski ligi že v drugem krogu. Na pokalu Ptuja so Dorijan Zymeri, Elyes Florent Samba in Florjan Begaj suvereno opravili z nasprotniki. Imamo še vsaj tri boksarje, ki pa svojih spretnosti še niso uspeli pokazati. Priprave tečejo po ustaljenem redu, kajti aprila nas čaka državno prvenstvo za posameznike, kjer so naši cilji zelo visoki. Znanja in izkušenj nam ne manjka, zato vse privržence boksa vljudno vabimo v naš novoustanovljeni klub, Boks klub Terme Maribor."

BK Terme Maribor je nov klub, s sedežem na glavni avtobusni postaji (Mlinska ulica 1) v Mariboru, kjer vpisujejo v rekreativne in tekmovalne programe boksa. V klubu delajo priznani trenerji: Andrej Sande (glavni trener ring disciplin na Kickboxing zvezi Slovenije in nekdanji trener mladinske reprezentance v boksu), Matevž Levstek Ali (trener IBA in trener kikboksa), Branislav Jokanović (diplomirani trener boksa) in Vlatko Nikolov (dolgoletni član državne reprezentance v boksu in nekdanji selektor boksarske reprezentance Slovenije). Treningi so dopoldan in popoldan, več informacij pa bo kmalu objavljenih tudi na njihovi spletni strani.

Andrej Bakovič iz BK Tivoli je bil zelo zadovoljen in vesel za uspehe svojih klubskih kolegov: "Naši borci so odlično opravili svoje delo, zelo dobro pa sta jih vodila Aljaž Ban in Peter Petek. Marko Makovec in Dominik Starašinič sta zmagala po točkah, Felix Nikonov pa je zmago odnesel brez boja po diskvalifikaciji nasprotnika. Zelo sem ponosen na Marka, ki je bil tudi izbran za najboljšega boksarja na Ptuju. Zanj lahko rečem le to, da je kot vino – starejši kot je, boljši je." Andrej je še povedal, da je pozdravil poškodbo križne vezi in se že pripravlja na naslednji profesionalni dvoboj, ki je predviden v začetku maja.

V ringu smo tokrat ponovno lahko srečali domačina in štirikratnega državnega prvaka, Tomija Lorenčiča, ki nam je z nasmeškom zaupal: "V ring sem se vrnil po osmih mesecih premora, saj sem si lani na EP v Italiji zlomil členek (peto dlančnico) in sem potreboval operacijski poseg, da so mi vstavili ploščico, kar je podaljšalo mojo odsotnost. Poškodba mi je preprečila tudi nastop na lanskem DP. Vrnitev v ring sem si res želel in zaradi tega sem osem mesecev trdo garal."

In kakšen je bil občutek po daljši odsotnosti iz ringa? "Občutek je bil že znan in pričakovan, vendar zelo pozitiven. Borbe sem si res želel, in to proti komurkoli. Tudi zdaj, nekaj dni po borbi, imam isti občutek, saj bi se ponovno boril že danes. Zavedam pa se, da je potrebno biti strpen in dobiti dvoboj za dvobojem, da bom prišel do ciljev, osebnih in klubskih, ki smo si jih zadali. Prvi cilj je seveda zmagovati v domačih ringih, v SBL, in ponovno osvojiti naslov državnega prvaka do 75 kilogramov. Tak uspeh bi mi omogočil tudi nastopanje na mednarodnih turnirjih, kot so evropska in svetovna prvenstva ter številni turnirji. Dolgoročni cilj pa ostaja seveda, da se kvalificiram na olimpijske igre v Parizu."

In kako gleda na organizacijo pokala Ptuja v dvorani Campus? "Glede organizacije sem bil pozitivno presenečen, saj je bilo glede vodenja dogodka in organizacije borb vse zelo natančno, jasno in strokovno organizirano. Tudi sam sem bil bolj pomirjen pred dvobojem, saj sem natanko vedel, ob kateri uri bom na vrsti, s čimer smo si lahko boljše organizirali čas priprave na borbo."

Slovenski boksarji so v teh dneh na pripravah v Beogradu in na turnirju Jadranski biser v Budvi. Vsi ljubitelji boksa pa lahko že načrtujete ogled pokala Rogaške Slatine, ko bo 3. aprila tretji krog slovenske lige 2022 na I. OŠ Rogaška Slatina. 

Članki iz rubrike