oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ue
ue
0 10.03.2022 16:58:19

ŠKANDAL brez primere! "VOJNA je DOBRA za šport INVALIDOV." Izjava, ki je PRETERSLA svet... (foto)

Profimedia
Televizijski komentator je šokiral športni svet, posebej pa šport invalidov v času, ko se parašportniki borijo za odličja na paralimpijskih igrah.

Na Švedskem v eni od najbolj demokratičnih držav na svetu, je televizijski komentator, 34-letni Aron Anderson, poskrbel za škandal. Njegovo mnenje je, da je vojna dobra za šport invalidov. 

Anderson je bil sokomentator na desničarski televiziji SVT ob prenosih s paralimpijskih iger na Kitajskem. Ko so med drugim govorili tudi o vojni v Ukrajini, je Andersen dejal: "Vojna je dobra, da privabimo športnike v parašport, saj poskrbi za veliko poškodb in invalidnosti."
Nesprejemljiva izjava. Ni dolgo trajalo, ko je zaradi te izjave 'eksplodiralo' na družbenih omrežjih: 'to je strašno bolno in ekstremno neprimerno', 'to je ena najbolj neokusnih izjav, kar smo jih slišali' in 'takoj se opravičite vsem invalidom'. 
Anderson, ki je sam hrom od pasu navzdol in se giba z invalidskim vozičkom (pri desetih letih mu je rak poškodoval živčevje spodnjega dela telesa in se je udeležil štirih paralimpijskih iger v različnih športih), je dejal, da so izjavo vzeli izven konteksta.

anderson
Inst

"Razumem, da so ljudje zaradi tega jezni. Toda mislim, da niso slišali vsem argumentov. Ta moja izjava je vzeta iz nekajurnega pogovora. Seveda mislim, da vojna ni dobra Vojna je strašna." Potem je še poudaril, da je v vojni vedno veliko poškodb in primerov invalidnosti ter dal za vzgled reprezentanco ZDA na paralimpijskih igrah na Kitajskem, ki ima 18 odstotkov vojnih veteranov.  

Članki iz rubrike