sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 21.09.2021 19:45:26

NASPROTOVANJE SMUČARSKE ZVEZE! Izbor vodje slovenske olimpijske reprezentance v Pekingu poskrbel za nejevoljo!

alesfevzer.com
Izvršni odbor (IO) Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je na seji v Ljubljani imenoval vodjo reprezentance na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu od 4. do 20. februarja prihodnje leto.

O igrah, ki bodo na sporedu čez pet mesecev, danes niso veliko govorili, imenovali so le vodjo reprezentance. Na čelu ekipe bo Tomaž Barada, predsednik strokovnega sveta OKS za vrhunski šport, ki pa ni dobil soglasne podpore. V glasovanju je bil proti predlogu za vodjo ekipe le Enzo Smrekar, podpredsednik OKS in predsednik Smučarske zveze Slovenije, dva člana IO OKS pa sta bila vzdržana.

Barada je v športni karieri dosegel izjemne rezultate v taekwondoju, kjer je postal evropski in svetovni prvak, uspehe pa je ponovil tudi v kickboksu. Še preden je bil imenovan na mesto podpredsednika krovne slovenske športne organizacije, je prejel tudi častno listino OKS.



"Zame je to imenovanje velika čast. Stopil sem v velike čevlje. Miroslav Cerar je kot eden izmed najuspešnejših športnikov v zgodovini zelo uspešno vodil reprezentanco letos na igrah v Tokiu. Ocenjujem pa, da imam dovolj znanja in izkušenj, da bom lahko pripomogel k uspešnemu nastopu Slovenije v Pekingu. Smrekar, ki vodi SZS, sicer meni, da bi moral ekipo na zimskih igrah voditi kdo, ki prihaja iz zimskih športov. Delal bom na tem, da ga bom na koncu prijetno presenetil," je po seji za STA povedal povedal Barada.

"Ne gre z naše strani za nasprotovanje Baradi. Predlog je na sejo prišel popolnoma neusklajen in nenadejano. Pričakovali bi, da bi na zimskih igrah reprezentanco vodila oseba iz zimskih športov. Tako je bilo nenazadnje tudi na prejšnjih igrah, ko sta se v tej vlogi izkazala Franci Petek in Petra Majdič," je nasprotovanje predlogu za STA obrazložil Smrekar.

Članki iz rubrike