Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(sm)
(sm)
0 20.09.2021 14:55:28

Slovenski balinarji preprosto najboljši

BZS
V pravem vrtiljaku čustev je slovenska balinarska reprezentanca na svetovnem prvenstvu v Franciji pokorila konkurenco. Slovenci so se domov vrnili s tremi zlatimi, eno srebrno in šestimi bronastimi kolajnami.

Številčna slovenska balinarska delegacija se je včeraj iz francoskega Martiguesa vrnila s pošteno obrabljenimi glasilkami. Trikratno petje Zdravljice ter spodbujanje reprezentančnih kolegov v štirih finalih in kar desetih polfinalih je pustilo posledice, a nikakor ni skazilo izjemnega vzdušja v homogeni zasedbi.


Borčnik za slovo do srebra
Sobotni finalni nastop v hitrostnem zbijanju je bil zadnji v reprezentančnem dresu za Aleša Borčnika, ki je za člansko izbrano vrsto prvič zaigral leta 2006 ter osvojil številne naslove svetovnega, evropskega in sredozemskega prvaka v hitrostnem in štafetnem zbijanju. Po drami v polfinalu proti Italijanu Stefanu Pegoraru, ki je klonil šele po drugem dodatnem zbijanju, je bil Francoz Guillaume Abelfo v finalu preprosto premočen in zasluženo slavil z 48:44.

"Zadovoljen sem s srebrom. Polfinale je bil izjemno naporen, saj sem odigral kar dva podaljška. V finalu mi je preprosto zmanjkalo moči, na drugi strani pa je bil tekmec zelo razpoložen. V zadnjem nastopu za Slovenijo sem si seveda želel zlata, vendar tudi s srebrom zelo zadovoljen zapuščam Martigues," je pojasnil 35-letni "Borko", ki že nekaj mesecev opravlja vlogo kondicijskega trenerja reprezentanc.

Z bronom sta Martigues zapustila člana Nina Volčina in Anže Petrič, ki sta v polfinalu mešanih štafet klonila proti novima svetovnima prvakoma iz Francije Barbari Barthez in Alexandru Chiratu.

Mladinci tekmecem prepustili drobtinice
V mladinskih konkurencah je Slovenija osvojila še osem kolajn, od tega kar tri zlate. Pri mladincih je Jaka Štremfel osvojil zlato kolajno v igri posamezno, skupaj z Janom Guštinom je stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v igri dvojic, v natančnem zbijanju pa mu je pripadel bron, medtem ko je Guštin z Luko Blaževičem osvojil bron v štafetnem zbijanju. "V igri posamezno sem imel še največ težav z zahtevnimi igrišči. Večino tekem sem odigral na zelo visokem nivoju. V uvodnih minutah finala sem čutil nekaj nervoze, nato pa mi je steklo. V dvojicah sva imela v zadnjem obratu z Janom tudi malce sreče."

Perfektni Povh poskrbel za piko na i
Pri mlajših članih sta bila Erik Čeh in Žan Sodec tretja v igri dvojic, Sodec je osvojil bron v natančnem zbijanju, za piko na i pa je poskrbel Gašper Povh, ki je v petek osvojil bron v igri posamezno, v zaključnem dejanju svetovnega prvenstva pa je Sežanec z izjemnimi 48 točkami slavil v velikem finalu hitrostnega zbijanja proti Italijanu Stefanu Alivertiju. "Prepričan sem bil o zmagi. Dobro sem začel, in ko je Italijan začel grešiti, sem le še užival," je po zaključku burnega slavja na sredini igrišča pojasnil Povh.

Selektorju mladih reprezentanc Antonu Kosarju se je skupaj s pomočnikom Igorjem Isteničem po zaključku tekmovanja upravičeno smejalo do ušes: "Naporno smo delali v zadnjih mesecih in rezultati so vidni. Zelo sem zadovoljen, ker ni bilo večjih nihanj in se vsi igralci domov vračajo z medaljami."

Slovenija je na svetovnem prvenstvu osvojila tri zlate, eno srebrno in šest bronastih kolajn ter bila skupaj s Francijo najuspešnejša reprezentanca.

Galerija

Članki iz rubrike