902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 06.08.2021 20:23:17

V Kranju se ponovno zbira evropska ekipa

Janže Lužan je glavna zvezda prestopnega roka. Iz Avstrije se vrača domov k Triglavu.
psno
Večina kegljaških klubov je že začela priprave za novo sezono. V novi sezoni si vsi želijo, da jo bodo speljali do konca, potem ko je prejšnjo sezono prekinila epidemija, nekateri pa so se tudi okrepili.

V Kranju so pri Triglavu močno zavihali rokave v prestopnem roku. V svoje vrste so pripeljali dva svoja nekdanja člana, dva reprezentanta. Iz mariborskega Konstruktorja se je vrnil Aleš Blaž, iz Avstrije pa se vrača Janže Lužan. To pa avtomatsko pomeni, da bodo Kranjčani v vlogi glavnih favoritov za primat v Sloveniji. Obenem bo Triglav imel izredno močno zasedbo za mednarodno konkurenco.


Na drugi strani pa bo njihova ženska ekipa močno oslabljena. Zapustili sta jih bosanski reprezentantki, Tatjana Perišić in Maja Kovačević, iz Triglava pa je odšla v Ljubelj Lidija Gotz. V ženski A ligi v tem prestopnem roku ni bilo veliko selitev. V novi sezoni pa bodo prav gotovo močnejši v Postojni, kamor sta prišli dve mladi reprezentantki, Leila Lisjak iz Ankarana in Tina Mržljak iz Črnomlja. Poleg tega je v Proteus prestopila tudi izkušena Nives Samec.


V zadnjih letih naša najboljša moška ekipa Konstruktorja je sicer izgubila Blaža. Vseeno ne bo slabša, saj so pripeljali dva mlada reprezentanta, Mika Steržaja iz Radencev in Gašperja Kraglja iz Adrie iz Ankarana. Malce slabši pa bodo v Kamniku, kjer so izgubili Starmana. Toda izgubo bo vendarle malce zmanjšal Jakob Jančar, ki se vrača domov. Zelo velike apetite pa imajo v B ligašu Taborska Jama. Iz Kamnika so pripeljali odličnega Jureta Starmana, sicer nekdanjega reprezentanta, ter Marka Kočevarja iz Bresta. Žensko ekipo pa so dopolnili z odlično mlado Klaro Koprivec iz Kamnika. Tako imajo tudi v ženski konkurence visoke cilje. Bilo je še kar nekaj prestopov, ki pa niso prinesli kakšnih večjih pretresov.

Članki iz rubrike