podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ue
ue
116 06.08.2021 20:18:12

NOROOOO! Povsem nova, neverjetna podoba TINE MAZE! Poglejte, kako je spremljala rojakinjo na OI in kako se je veselila ZLATA (foto)

www.alesfevzer.com
Najboljša slovenska športnica vseh časov, ki je okusila slast biti olimpijska zmagovalka kar dvakrat, seveda navija za vse slovenske športnike.

Posebej na trnih pa je bila seveda Tina Maze, ko je v boju za kolajno na olimpijskih igrah nastopala njena rojakinja, ravno tako Korošica (Tina je doma iz Črne na Koroškem, Janja pa iz Šmartna pri Slovenj Gradcu) Janja Garnbret. Najprej je na družbenem omrežju objavila fotografijo med tekmo in Tinin obraz pove vse, kako je navijala, da bi Janja prišla do kolajne. Zraven je seveda v koroščini napisala: "Tk pa js zlato dcvo spremlam!", kar v 'prevodu' iz koroščine pomeni: "Tako pa jaz spremljal zlato dekle!" Potem ko je Janja osvojila zlato, je Tina samo napisala: "Golden girl! (Zlato dekle!).

Vsekakor ima Koroška tri zlate olimpijske kolajne dveh zlatih deklet, pa še kopico drugih vrhunskih športnic in športnikov, še vedno pa nima prave ceste, da bi se ta del Slovenije lahko razvijal, kot bi se lahko.  

Članki iz rubrike