profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 29.02.2020 00:21:53

Lahko Tržičani presenetijo tudi sosede v Kamniku?

Kamničani morajo pod nujno premagati sosede iz Tržiča, če želijo konkurirati za naslov prvaka.
psno
Gorenjska derbija v Kamniku, kjer gostujeta tržiški ekipi, bosta v središču pozornosti 15. kroga prve lige.

Prvenstvo v elitnih ligah počasi prihaja v zaključno fazo. Pri moških se nam obeta troboj za prvaka. Glede na razpored imajo igralci Konstruktorja celo lepo priložnost, da obranijo naslov prvaka. Tokrat imajo nekoliko lažje gostovanje v Hrastniku, kjer pa si ne smejo privoščiti podcenjevanja. Največ zanimanja pa bosta deležna oba gorenjska derbija v Kamniku. Prvi, ženski, odloča o boju za mesta v Evropi. Trenutno sta Calcit in Ljubelj z dvanajstimi točkami poravnana na lestvici. Za obe ekipi sta točki zelo pomembni. Na moškem derbiju med Calcitom in Ljubeljem pa je tekma zelo pomembna tako za Kamničane, ki se borijo za naslov prvaka, kot tudi za Tržičane, za katere je zmaga pomembna v boju za zadnje prosto mesto za Evropo. Le z zmago bo Calcit ostal v boju za naslov prvaka, pa tudi za Ljubelj so točke zelo pomembne v boju za zadnje prosto mesto v Evropi.



Tudi tekma v Litiji bo zelo pomembna za obe ekipi. Za domačine v boju za pokal NBC, medtem ko si Proteus le z zmago podaljša upanje na naslov prvaka. V Ljubljani pa je tekma Ograjce s Kranjčani zanjo še zadnja priložnost, da se vključi v boj za Evropo. Seveda pa rabi zmago, v nasprotnem primeru pa jim bo Triglav pošteno pobegnil. Edinole v Novi Gorici bo tekma za prestiž.



V ženski konkurenci sta v boju za naslov ostala le še Miklavž in Proteus. Praktično vse ostale ekipe pa so v boju za preostali dve mesti za Evropo, zato je praktično vsaka tekma lahko že odločilna. V Mariboru bo vodilni Miklavž gostil aktualne prvakinje, igralke Triglava, ki bodo dokončno predale šampionsko krono. Morda ravno svojim nasprotnicam, ali pa Proteusu, ki tokrat gostuje v Celju. Za njihove domačinke, Celjanke, igra le zmaga, če želijo ostati v boju za Evropo, kar pa bo za tako neizkušeno ekipo, kot je zdaj v Celju, sila težko. V Slovenski Bistrici pa bo Impol gostil Brest. Za Cerkničanke je v igri le zmaga, če še želijo ostati v boju za dve prosti mesti za Evropo. V primeru zmage Impola za Brest praktično ne bo več možnosti. Nasprotno bodo Bistričanke temu cilju z zmago že zelo blizu.



1. A liga moški, 15. krog
Ograjca – Triglav (15.30)
Gorica – Konjice (16.00)
Hrastnik – Konstruktor (17.00)
Calcit – Ljubelj (17.00)
Litija – Proteus (17.30)


1. A liga ženske, 15. krog
Impol – Brest (13.00)
Calcit – Ljubelj (14.00)
Celje – Proteus (15.00)
Miklavž – Triglav (16.00)
Galerija

Članki iz rubrike