zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.05.2019 10:32:47

S Francozinjami gladko – zdaj priprava na sosede

V ponedeljkovem jutranjem programu, ki je bil namenjen drugemu krogu tekmovanja v ženski konkurenci, sta bili sila zanimivi tekmi.


Ena je bila za nas zelo zanimiva in tudi pomembna, saj sta se srečali reprezentanci Nemčije in pa Avstrije. Naša skupina, skupina D se križa v četrtfinalu s skupino B. Nemke so bile zelo prepričljive in visoko zmagale in bodo tako prve v skupini. Nemke so med tekmo celo uspele taktizirati in tudi menjati in tako čuvale moči za petek, saj jih v sredo čakajo neprimerno lažje nasprotnice, Italijanke. Tudi našo Slovensko reprezentanco je čakala praktično premierna tekma na prvenstvu, če pri tem mislimo, da so  se je pomerila z reprezentanco Francije. Kot zanimivost povejmo, da se je tekma začela v času, ko se je začelo zadnje slovo od legendarnega trenerja Lada Gobca v Celju. Dekleta so v njegov spomin igrale z žalnim trakom. To je bila predvsem od štirih igralk, ki so začele in se učile kegljanja ravno pri njem, resnično pohvale vredno. Prišlo je tudi nekakšne neposredne komunikacije med Češko in Celjem. Slovenija je imela ogromno uspeha pod vodstvom Lada Gobca in sedaj je na trenerju Juvančiču, da nadaljuje to pot. Sama tekma se je začela po naših notah in naše so počasi toda zanesljivo šle do zmage. Omeniti pa je treba, da je bilo ponovno zelo hladno v dvorani in to se je močno poznalo na rezultatih. Kasneje je podobne občutke izrazil tudi trener srbske ženske reprezentance, ko je mimogrede dejal, da je to nenormalno, da je takšen mraz na kegljišču. V naši vrsti se je lepo izkazala igralka Impola, Barbara Jurančič, ki je podrla lepih 602 keglja, ki je v popolnosti izpolnila  pričakovanja in je tako več kot upravičila zaupanje selektorja. Če bo ta nivo naša Bistričanka zadržala, bo to lep obet za srečanje z Madžarkami.  V prvem paru je z njo igrala tudi Eva Sajko, ki je sicer brez presežkov odigrala dobro in po prvi tretjini je Slovenija vodila z lepimi 88 keglji. V drugem paru pa se je kar močno mučila najmlajša v naši vrsti, Anja Forštnarič, ki je imela kar velike probleme s koncentracijo. Toda rutinirano je na koncu izvlekla točko. Zato pa je druga debitantka, Maja Plavčak, spet dobro izkoristila ponujeno priložnost in več kot zanesljivo dobila točko prednost je narasla že preko 130 kegljev in tekma je bila praktično dobljena. V zadnjem paru je Brigita Strelec samo še potrdila visoko zmago z zelo spodobnim rezultatom za te pogoje. Majn od pričakovanj pa je pokazala Patricija Bizjak, ki je tako prepustila Francozinji častno točko. Ob koncu lahko dodamo, da je zadnji par Francozinj zapustil izredno dober vtis in celo malenkost zmanjšal poraz. Tako se bo sedaj v miru naša reprezentanca pripravila na sredo in opoldanski obračun z vzhodnimi sosedami, Madžarkami. To pa pomeni, da morajo naše premagati Madžarke, da se izognemo Nemkam v četrtfinalu. Avstrijke so za nas trenutno neprimerno ugodnejši tekmec in veliko lažje premagljive.
Trener naše reprezentance Albin Juvančič je po tekmi dejal: "Malce v nerodnem času se je začela tekma. Ravno takrat je bil v Celju pogreb. In pri štirih igralkah, ki so začele svojo pot v Celju pri pokojnemu Gobcu se je to kar dobro odrazilo. Obenem pa je bilo ponovno zelo hladno. In keglji kot kaže, slabše padajo. Obenem pa ima tale mraz tudi druge posledice. Kar nekaj 'ribic' je bilo za katere nimam odgovora. Podobnega mnenja pa so tudi nekateri drugi trenerji. Kje razlog? Toda v vsemu sem zadovoljen s tekmo in tudi borbenostjo. Sedaj pa nas čaka počitek in potem priprava na sosede."

Francija – Slovenija 1:7 (8:16; 3340:3453)

A. Remy – Eva Sajko 0:4 (542:583)
S. Solano – B. Jurančič 1:3 (555:602)
M. Simon – Anja Forštnarič 2:2 (557:561)
E. Mall – Maja Plavčak 2:2 (526:571)
A. Zind – Brigita Strelec 1:3 (585:593)
M. Chapotot – P. Bizjak 3:1 (575:543)


Članki iz rubrike