kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 21.05.2019 07:18:59

SVET JE V ŠOKU! Umrl je eden NAJVEČJIH, za vedno se je poslovil sloviti NIKI LAUDA!

Reuters
Umrl je Niki Lauda, sloviti avstrijski dirkač v formuli 1. Kot je sporočil njegov zdravnik Walter Klepetko, je Lauda umrl spokojno v spanju, obkrožen z družinskimi člani. Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 je 22. februarja letos dopolnil 70 let starosti.

"Njegovi izjemni dosežki, ki jih je dosegel kot športnik in poslovnež, nikoli ne bodo pozabljeni," so zapisali v izjavi za javnost.

Avstrijec je bil v formuli 1 trikrat svetovni prvak s Ferrarijem in McLarnom. Ob dirkaški karieri oziroma po koncu te se je podal v podjetniške in poslovne vode kot ustanovitelj letalskih družb Lauda Air in nato flyNiki.



Lauda je avgusta lani prestal transplantacijo pljuč. Bolnišnico na Dunaju je zapustil oktobra. V začetku leta je bil še enkrat sprejet v dunajsko bolnišnico zaradi zapletov po okužbi z gripo.

Zgodovina formule 1 je polna dramatičnih nesreč. V eni najbolj znanih iz leta 1976 je bil udeležen tudi Lauda. Kot aktualni svetovni prvak je na Nürburgringu doživel pravi inferno, a preživel. Zgodba je dobila tudi filmsko upodobitev v Hollywoodu. Le šest tednov po nesreči je Lauda kljub hudim opeklinam spet sedel v bolid, na koncu pa izgubil dvoboj za naslov svetovnega prvaka z Britancem Jamesom Huntom. Leta 1977 je bil spet prvak, tretjič je bil najboljši na svetu leta 1984.

Značke: formula ena, smrt

Članki iz rubrike