profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.02.2019 22:18:18

Proteus napada končno tretje mesto

Kamničanke morajo doma premagati Postojnčanke, če se želijo uvrstiti v Evropo.
psno
Po kratki prekinitvi se nadaljuje prvenstvo v kegljaških elitnih ligah. Na sporedu je štirinajsti krog, ki bo malce okrnjen.

Najbolj zanimiva tekma v moški A ligi bo prav gotovo v Kamniku, kjer gostuje Proteus. To bo direktni obračun za končno tretje mesto. Postojnčanom je najbolj pomembno, da ostanejo neporaženi in tako najmanj zadržijo dve točki prednosti. Veliko zanimanja velja tudi za zasavski derbi v Litiji. Veliki cilj Hrastničanov je, da ujamejo kakšno zlato točko v boju za obstanek. Zanimivo bo tudi na Jesenicah, kjer gostujejo Goričani. Domačini so svoje edine točke letos dobili ravno v Novi Gorici. Če jim uspe ponoviti ta rezultat, potem bodo malce lažje krenili v boj za obstanek v zadnji četrtini prvenstva. Na drugi strani imajo Goričani priložnost za revanšo. V Kranju pa je na sporedu gorenjski derbi, v katerem pa Triglav nima kakšnih večjih možnosti, saj so Tržičani absolutni favoriti. Sama tekma bo Ljubelju koristila kot velika priprava na veliki derbi prvenstva, ko v Tržiču gostuje Konstruktor.

Istočasno bo na kegljišču v Kranju tudi ženski obračun istih ekip, Triglava in Ljubelja. To je velika priložnost za varovanke Albina Juvančiča, da se še za korak približajo prvemu naslovu prvakinj. Obenem pa bodo gledalci lahko pozdravili svoji junakinji svetovnega pokala, Brigito Strelec in njeno hčer Anjo Forštnarič. Zanimivo pa bo tudi spremljati trenerja Robija Blaho, ki poleg moške ekipe Ljubelja že nekaj časa skrbi tudi za žensko, kako bo lahko aktivno lahko pomagal obema ekipama. Napeto pa bo v Radljah ob Dravi, kjer bo direktni obračun za obstanek v ligi med domačim Remoplastom in Litijo. Domačinke so v prednosti in če uspejo dobiti to tekmo, si bodo praktično že zagotovile obstanek, v obratnem primeru pa bo zanimivo do zadnjega kroga. V Kamniku domačinke gostijo Postojnčanke in potrebujejo nujno zmago, če želijo v Evropo. V Slovenski Bistrici pri Impolu gostujejo Cerkničanke. Zanimivo pa bo tudi v Celju, kjer gostuje Miklavž, ki je na zadnjih tekmah pokazal dvig svoje forme.

1. A liga moški, 14. krog
Triglav – Ljubelj (14.00)
Calcit – Proteus (17.00)
Sij-Acroni – Gorica (17.00)
Litija – Hrastnik (17.30)
Že odigrano: Konstruktor – Konjice 6:2 (3510:3272).
1. A liga ženske, 14. krog
Impol – Brest (13.00)
Calcit – Proteus (14.00)
Triglav – Ljubelj (14.00)
Celje – Miklavž (15.00)
Remoplast – Litija (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike