Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

drascek2 Svet24.si

Nuška Drašček: Moj mož kakšne velike izbire nima

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

Stane Kadunc
Stane Kadunc

Konstruktor na težko gostovanje v Tržič

Boštjan Žvanut in Luka Sajko bosta velika tekmeca v Tržiču.
psno

Vodilni Konstruktor v tem krogu čaka težko gostovanje v Tržiču pri Ljubelju s selektorjem Blaho.

Pred Mariborčani je težak razpored. V naslednjem krogu k njim prihaja glavni tekmec Calcit iz Kamnika, za zaključek tega napornega tempa pa jih čaka še gostovanje na Jesenicah. Če bodo to Štajerci preživeli brez večjih prask, potem bodo že takrat slavili novo zvezdico.
Toda najprej se posvetimo tekmi v Tržiču. Oba trenerja, domači, Robert Blaha, sicer tudi selektor, in Mariborčan Bojan Pihlar, sta se v zadnjem času srečevala s številnimi težavami v ekipi. Glavni krivec je bila predvsem bolezen in tudi manjše poškodbe, toda za to tekmo oba napovedujeta kompletne postave. Lahko smo prepričani, da bomo videli odlično in kvalitetno tekmo, na kateri bo imela vsaka stran svoje prednosti in tudi slabosti.
Veliko pozornosti pa vzbujata tudi oba notranjska derbija v Cerknici, ki sta vedno zelo zanimiva in dostikrat tudi dramatična. Najprej se bosta pomerili ženski ekipi Bresta in Proteusa. Za Postojnčanke igra samo zmaga, če želijo še upati na Evropo. Toda tudi domačinke nujno rabijo točki, če želijo ostati v tem boju. Zanimivo pa bo tudi na moški tekmi, kjer bo domači Brest že od prvega meta napadel svojo drugo zmago, s katero bi ohranili možnosti v boju za obstanek. Glede na to, kako so na prvih treh tekmah spomladi igrali Jeseničani, potem kakšnih pravih možnosti za Litijo tam praktično ni. Tudi Konjičani, ki so dokončno odpadli od boja za Evropo, nimajo večjih možnosti v Kamniku. Zato pa se bo kresalo v Hrastniku, kamor prihaja Gorica. Goričani so trenutno četrti in imajo dve točki več od domačinov. Verjetno je potem jasno, kakšen vložek je na tej tekmi z obeh strani.
Na hudih preizkušnjah pa bodo tudi Kranjčanke, ki bodo morale reševati primat naše druge najboljše ekipe. V Mariboru jih čaka letos zelo homogeni Miklavž, jutri pa imajo še obračun doma z Brestom. V jesenskem delu so Cerkničanke pripravile lepo presenečenje, ko so prepričljivo ugnale Triglav.
Dvojni krog je seveda zaradi povratnih tekem v evroligi, ki bodo čez teden dni. Celjanke, naše prvakinje, sicer pa naša druga ekipa v evroligi, bodo v Tržiču imele le malce težji trening, v nedeljo pa bodo gostile igralke Kamnika. Igralke izpod Velike Planine bodo že v soboto gostile Adrio, proti kateri so v vlogi favorita. Zadnja tekma kroga pa bo v Litiji, kamor prihaja zelo ambiciozni Impol.
Pari 13. kroga v 1. A ligah
Moški
Sij Acroni – Litija (17.00)
Calcit – Konjice (17.00)
Ljubelj – Konstruktor (17.00)
Enemon – Gorica (17.00)
Brest – Proteus (17.30)
Ženske
Ljubelj – Celje (13.00)
Brest – Proteus
Kamnik – Adria (14.00)
Litija – Impol (15.00)
Miklavž – Triglav (16.00).
14. krog
Triglav – Brest (danes, 11.00)
Celje – Kamnik (danes, 14.00)

Značke: kegljanje , prva-liga