Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.02.2018 21:54:49

Naslova mladinskih prvakov v Cerknico in v Tržič

Mladinci Bresta se zasluženo veselijo naslova državnih prvakov.
psno
Prekinitev prvenstva v državnih ligah so izkoristile mladinke in mladinci, ki so s finali končali letošnjo ekipno DP.
Mladinci so prvi dan nastopili v Pivki, drugi dan pa so se preselili še v Cerknico. V Pivki sta zelo dobro za Cerkničane odigrala Domen Špeh in Gašper Mlakar, ki sta končala na 575 podrtih kegljih. S tem dobrim uvodom pa si je Brest nabral lepih 37 kegljev prednosti pred sosedi, igralci Proteusa. Najboljši posameznik v Pivki pa je bil Andrej Hrvatin iz Adrie, ki je zmogel 577 kegljev in imel velike zasluge, da je njegova ekipa prvi del končala na tretjem mestu. Naslednji dan so igralci Bresta izkoristili prednost domačega terena in z veliko prednostjo prišli do naslova prvakov. Daleč najboljši posameznik je bil že omenjeni Domen Špeh, ki je končal pri 627 podrtih kegljih in bil absolutno najboljši posameznik. Srebro je pripadlo Proteusu, ki je napravil drugi dan veliko prednost pred ostalimi, bron pa so zadržali Ankarančani, kar je za njih zelo lep uspeh.
Mladinke so ravno tako igrale na Notranjskem, prvi dan na kegljišču Bresta. Po prvem dnevu so bile v vodstvu igralke Bresta, ki so si nabrale 14 kegljev prednosti pred mladimi Celjankami ter 30 kegljev pred Pivko, šele na četrtem mestu pa so bile Tržičanke, ki so zaostale še dva keglja več. Zanimivo je bilo, da nobeni igralki v Cerknici ni uspelo napraviti dobrega nastopa. Na koncu je bila presenetljivo najboljša komaj 14-letna domačinka Kristina Logar, ki je končala pri 540 podrtih kegljih. Sama odločitev o odličjih je padla v Pivki, kjer so bile vse po vrsti dosti bolj razpoložene. Izvrstno so drugi dan tekmovanja odprle igralke Ljubelja, predvsem Sara Rovtar, ki je zaključila pri kar 599 podrtih kegljih. Prve so za Ljubeljem igrale domače igralke, igralke Pivke. Pri njih je bila zelo razpoložena Amanda Zalar (581), toda preostali dve njeni igralki nista bili tako razpoloženi in Ljubelj je ostal na vrhu.
Za njimi pa so nastopile Celjanke. Toda tudi za njih je bila norma, ki so jo postavile Tržičanke, previsoka, a so si vsaj zagotovile odličje. Kot zadnje so nastopile vodilne po prvem dnevu, Cerkničanke. Toda izredno mlade igralke Bresta tokrat niso imele svojega dne, pa tudi primanjkovalo jim je moči. Na koncu so celo zapravile odličje, saj je bron ostal Pivčankam, ki so zadržale 15 kegljev prednosti pred Brestom.
Tako se je končalo ekipno DP za mladince in mladinke, ki je veliko veselja prineslo Brestu in Ljubelju. Pohvaliti pa je treba dobro organizacijo obeh klubov, Pivke in Bresta, ki sta oba prvenstva odlično izpeljala. Obenem moramo še dodati, da smo prvič po dveh desetletjih na tem nivoju videli ekipo iz Ljubljane, Ograjco. Njena dekleta so prvenstvo zelo spodbudno končala in za bronom zaostala le za 22 kegljev.
Ekipno DP - mladinci
1. Brest (D. Špeh, G. Mlakar, G. Urbas, S. Mišič) 3444
2. Proteus (N. Miklavec, T. Vidmar, E. Požar, M. Vilhar, A. Cej) 3341
3. Adria A. Hrvatin, A. Žigon, P. Zamuda) 3202
4. Dormeo 3145
5. Brest B 3144
6. Pivka 3100
7. Gorica 3038
Mladinke
1. Ljubelj (S. Rovtar, M. Bodlaj, L. Pesjak) 3230
2. Celje (T. Schatz, Š. Kunčič, N. Podpečan, L. Drnovšek) 3179
3. Pivka (L. Pašič, A. Zalar, N. Radič, M. Češnik) 3116
4. Brest 3101
5. Ograjca 3094
6. Celje B 3002

Članki iz rubrike