Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 18. marca

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

ivica 1 Njena.si

Zvezde plešejo: Je res prestara za metanje po ...

Marko Potrc Njena.si

Marko Potrč je nad njima navdušen!

Stane Kadunc
Stane Kadunc

Kranjčani blizu povratka med elito

Kranjčani se spogledujejo s povratkom med elito.
psno

Istočasno z obema elitnima ligama se v kegljanju nadaljuje tudi prvenstvo v nižjih ligah.

V moški B ligi so na vrhu brez izgubljene točke igralci Triglava, ki so bili pred dvema letoma celo državni prvaki (toda v drugačni sestavi!). Nabrali so si kar sedem točk prednosti pred Ograjco. Toda Ljubljančani ne bodo več njihov največji konkurent, saj so ostali brez Pintariča in so seveda močno oslabljeni. Tako bodo Kranjčane poizkušali zaustaviti Hidro, Rudar in Radenska. Toda njihov zaostanek je že gromozanskih osem točk. Najbolj ogroženi pa so Siliko, Pergola Hiše in Pivka. Pivčani pa so bili zelo uspešni v prestopnem roku. Nazaj so zvabili legendo Darka Bizjaka, iz Proteusa so dobili Debeljaka, Popraska in Langa, iz Bresta pa je prišel še Puntar. To pomeni, da bodo Pivčani zelo hitro napravili premik po lestvici. Določene koristi pa bo od prestopnega roka imela tudi mlada ekipa, ki nastopa v tretji ligi, saj si bodo lahko veliko lažje zagotovili obstanek.

V uvodnem krogu bomo že videli na sporedu stari dobri kranjski derbi med Triglavom in Silikom. Žal pa ne bo mogel nastopiti Brane Benedik-Žak, ki se ga je zelo veselil, saj je moral oditi na Kulm, kjer je v vlogi sodnika na smučarskih poletih.

Zelo zanimiva pomlad pa bo v ženski B ligi. Tu se kar šest ekip bori za prvo mesto. Trenutno so na vrhu Belokranjke, ki si močno želijo povratka med elito. Enake želje pa imajo pri Radenski, Slovenj Gradcu in Trebnjem. Tu so tudi igralke mladega kluba Remoplast iz Radelj. Zelo pomemben dvoboj bomo tako na uvodu videli v Novem mestu, kjer bodo Trebanjke gostile Radeljčanke.

Zelo zanimiva pa bodo prvenstva v drugih in tretjih ligah, kjer so si manjšo prednost priborili le Izolčani v tretji ligi zahod, saj imajo lepe štiri točke prednosti pred konkurenco. V ostalih ligah pa je veliko bolj izenačeno. Povsod se bo odvijal tudi hud boj za obstanek, kar prvenstvom daje še dodatno zanimivost.

Značke: kegljanje , nižje-lige